Fikk en melding fra Elena når hun var på skolen med en bønn om blåbærpai. Hva annet kan en mor gjøre da enn å lage det til jenta si 🙂 Og glad ble hun.
Slik går du frem :
Paideig
- 200 g hvetemel
- 150 g smør
- 1 ss melis
- 2 eggeplommer
Smuldre sammen mel, melis og smør til en grynete masse. Tilsett eggeplommene og arbeid deigen raskt sammen.
Pakk deigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskap. Kjevl ut deigen og kle en 24 centimeter stor paiform.
Prikk deigen lett med en gaffel og klem litt aluminiumsfolie langsmed kanten for å hindre at deigen trekker seg veldig sammen under steking. Stek paibunnen gyllenbrun ved 180 grader i cirka 12 minutter.
Blåbærfyll
- 300 g fryste blåbær
- 2 dl blåbærsyltetøy
- 2,5 ss potetmel
Blåbærfyll
Rør sammen blåbær, syltetøy og potetmel. Hell blandingen over i paiskallet. Smuldre sammen alle ingrediensene til lokket og «dryss» det over bærene. Stek paien ved 180 grader i mellom 20 og 25 minutter. Lokket skal bli gyllent og sprøtt.
Smuldrelokk
- 100 g hvetemel
- 100 g perlesukker
- 100 g smør
- 100 g hakkede nøtter og/eller havregryn
Vaniljesaus er heller ikke vanskelig å lage selv og blir mye bedre 🙂
Vaniljesaus
- 3 dl melk
- 3 dl fløte
- 1 vaniljestang, splittet på langs
- 110 g sukker
- 6 eggeplommer
Kok opp melk, fløte, vaniljestang og en tredel av sukkeret. Visp resten av sukkeret sammen med eggeplommene. Hell den varme fløtemelken over egg- og sukkerblandingen mens du rører. Ha alt tilbake i kasserollen, og varm forsiktig, under stadig omrøring, til sausen tykner. Sil og avkjøl sausen.
Det ble en veldigfornøyd jente her i huset 🙂
xoxo Jacqueline
Ser jo kjempe godt ut! 🙂
Victoria: Dette anbefaler jeg og prøve 🙂
Gleder meg til å prøve blåbærpaien din neste helg! Da blir det jentekveld, får-i-kål og blåbærpai til dessert🥳