Foccacia

Men Lasagne til middag så er det på sin plass med nystekt foccacia til. Godt i seg selv med masse smør på også 🙂

Du trenger :

1 kg hvetemel jeg bruker tipo 00

1 pakke tørr gjær

2 ts salt

6 dl vann

2 dl olivenolje

oliven

soltørkede tomater

rosmarin

havsalt

  1. Start med å blande salt med tørrgjær og hvetemel, bruk gjerne det italienske pizzamelet Tipo 00. Tilsett cirka 6 dl vann og rør deigen raskt sammen uten å elte ? husk at foccaciadeig skal være klissete.
  2.  
  3. Ha litt ekstra hvetemel i bollen før du dekker den med plastfilm og setter den til heving i kjøleskap over natten, eller et par timer i romtemperatur.


 

                                       Smør en ildfast form med en desiliter olivenolje, ha i deigen og trykk den godt ut i formen. Lag små hull jevnt over i deigens overflate, og fyll disse hullene med ennå en desiliter olivenolje. Stikk soltørkede tomater inn i deigen, legg på oliven hvis du ønsker det. Strø over med Rosmarin og havsalt. La brødet have litt, jeg lar det stå en time tid. Stekes på 220 grader i ca 20-25 min. Eller til brødet er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Er godt til supper og gryter, men står godt alene også 🙂

xoxo Jacqueline

6 kommentarer

Siste innlegg