Berlinerboller :-)

Mor kjedet seg litt i dag, så da var det og klekke ut noe lurt da. Det lure ble og lage Berlinerboller, noe som ble godt mottatt i i heimen 🙂

oppskrift på Berlinerboller

650 gram siktet hvetemel

  • 1 pose tørrgjær (12 gram)
  • 4 ss sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 2 dl melk
  • 4 stk egg
  • 100 g smør

Bland sammen hvetemel, tørrgjær, sukker, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme i en bolle til kjøkkenmaskinen. Tilsett melken og begynn å elte med eltekroken.

Ha i et og et egg av gangen og elt deigen i 10 minutter.

Tilsett smøret i terninger , og elt i 10 min til.

Dekk til bollen med plast og la den heve et lunt sted i ca 1 time.

Utbaking:

Dryss litt hvetemel over kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til den er cirka 2 centimeter tykk.

Stikk ut sirkler med cirka 5 centimeters omkrets med et glass eller en kopp. Lag en liten grop i midten av sirklene ved å bruke fingrene. Fyll gropen i halvparten av sirklene med vaniljekrem eller bringebærsyltetøy.

Legg sirklene uten fyll over de fylte sirklene og lukk dem godt ved å klemme kantene på de to sirklene godt sammen med fingrene. Pass på at fyllet ikke flyter ut av bollene. Lag bollefasong av deigen når kantene er lukket.

Legg bollene på et bakepapir, dekk til med et kjøkkenhåndkle og la de etterheve i 30 minutter. Sjekk at kantene fremdeles er lukket etter etterheving ? hvis ikke må du lukke dem forsiktig på nytt.

Smelt Flott matfett i en vid kjele med høye kanter på middels høy varme, eller bruk en frityr med olje hvis du har det. Om du har et termometer, så skal fettet holde 170 grader.

Obs! Ha alltid et tettsluttende lokk og gode grytekluter i nærheten når du frityrsteker.

Bruk en stekespade som tåler høy varme til å legge berlinerbollene opp i gryten. Friter hver bolle til den er gyllen på begge sider, i cirka 30 sekunder på hver side.

Rull bollen i sukker umiddelbart etter steking og la dem hvile i 10 minutter før de nytes rykende ferske med en god kopp kafe 🙂

xoxo Jacqueline

Rull bollen i sukker umiddelbart etter steking og la dem hvile i 10 minutter før de nytes rykende ferske.

6 kommentarer

Siste innlegg