Fransk landbrød

Skulle ha Paella til middag, og da hører det jo til med et godt brød.

Dette brødet er ikke vanskelig og lage det trenger bare tid, men det er vert det 🙂

Slik gjør du

  1. 1. Rør gjær ut i 2 dl lunkent vann og bland inn 250 gram hvetemel. Dekk deigen med klede og la den heve i ca. 1 time på lunt sted. Hvis du ønsker syrligere brød, la deigen stå lenger, gjerne over natten

  2. 2. Tilsett resten av ingrediensene når denne deigen er hevet ferdig. Arbeid deigen god og fast, slik at den ikke flyter for mye utover.

  3. 3. La deigen heve igjen med klede over i ca. 2-3 timer.

  4. 4. Deigen eltes litt og bakes ut til ett stort eller to mindre brød som legges på plate med bakepapir. Lag tre-fire dype snitt med en skarp kniv på skrå i brødet.

  5. 5. La brødet etterheve i 1-1 1/2 time med klede over.

  6. 6. Sett ovnen på 250 grader. Sett inn brødet idet du setter ned til 200 grader, og stek nederst i ovnen i 30-40 minutter. Pensle med lunkent vann etter 20 minutter

 

Et nydelig saftig brød som holt deg godt i flere dager <3

xoxo Jacqueline

2 kommentarer
    1. Endelig er du tilbake på bloggen! Håper du har hatt en flott ferie Jacqueline 🙂
      Hilsen Margrethe

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg