Kveldens aktivitet ble å lage Focaccia, noe som Elena syntes var lurt <3
- 50 g gjær
- 6 dl vann
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 2 dl olivenolje
- 1 kg hvetemel
- 2 ss olje , til smøring av langpanne
Til topping
- 3 ss grovhakket frisk rosmarin
- 1 ss flaksalt
- 1 dl olivenolje
- Små tomater
SLIK GJØR DU
1. Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen. Den skal være løs. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
2. Smør en langpanne med olje. Hell deigen i formen og trykk den jevnt utover. La deigen etterheve i 30 minutter.
3. Bruk fingertuppene og lag små groper i overflaten over hele focacciadeigen.
3. Ringle over med olivenolje. Dryss på flaksalt og rosmarin.
Her ble det kveldskos, men detter godt til så mye <3
xoxo Jacqueline
0 kommentarer