Focaccia

Oppskrift :

5 dl lunket vann

11 dl hvetemel eller annet fint mel,jeg bruker det jeg bruker til pizza deig.

0,5 pose tørrgjær

1 ts salt

oliven olje 2 ss i deigen og til og tømme over

Maldonsalt

timian

Jeg bruker oliven eller soltørkede tomater i

Rør sammen ingrediensene til degien til en tykk grøtaktig  deig.la den stå og heve “lenge” lag den gjerne dagen før og sett den i kjøleskapet,da blir den best.Ta den ut og trykk inn oliven eller soltørkede tomater om du ønsker.La den så stå og heve i 1 gjerne 2 timer,ha over godt med olje,dryss den med maldonsalt og timian.Stek den på nederste rille på 200 grader i ca 20-30 min. pensler på litt olje når jeg tar den ut også jeg 🙂

xoxo Jacqueline

 

Scampi med cashewnøtter

 

Til 4 porsjoner 

600 gr rå skrelt scampi 

2 hakket hvitløk fedd

1 hakket chili

2-3 cm ingefær som raspes

Skallet av en lime

2 ss olje

1 st gurkemeie

4-5 vårløk kuttet opp

1 pose cashewnøtter

Saften av en lime

Frisk koriander

Bland alt sammen bort sett fra saften fra limen i en bolle å la det stå 30-40 min.Press så over saften fra limen og wok det i litt varm olje til rekene er stekte,ikke for lenge da blir de seige.Hakk litt frisk koriander og bland inn,klart til servering 🙂

xoxo Jacqueline

Cartagena Colombia

Etter litt lesing på Wikepedia om Cartagena så er det faktisk der Cesilia Brækhus er født. Likheten mellom oss med en forbindelse til denne vakre byen er den eneste som finnes mellom henne og meg :))))))

Byen ble grunnlagt i 1533,når man ser på bilder så ser den gamle bydelen  helt nydelig ut.Jeg som elsker Venezia kommer nok helt sikkert til og syntes dette er topp 🙂

Cartagena har en nyere bydel også,er nok muligheter for litt shopping også her 🙂

Men dette får meg til og tenke,går ikke an og ikke trives her vel :)))) 

Yadira syntes en uke var litt lite og bli kjent med familien på.Når jeg ser disse bildene tenker jeg at det hadde vert greit og blitt 1år eller 2,lært og snakke språket. Er vel litt sent med språkreise i min alder 🙂

Cartagena er et populært turistmål,så da sklir jeg nok fint inn. Turisten som høre litt til å har røttene sine der. Gleder meg sykt til og komme ditt,men aller mest til og treffe min store familie <3

xoxo Jacqueline

Te briks

 

1 kg hvetemel

200 g smør

6 dl melk

4 ts sukker

50 g gjær

Ha det tørre i en kjøkkenmaskin.Smelt smøret og ha i melken,la det bli fingervarmt.Kjør deigen til den slipper bollen,la den heve i en time.

 Kjevles ut til et rektangel,ha på litt godt SMØR på1/3. Brett deigen mot midten og så den andre over.Del den i emner som heves i ca 45. Pensles med sammenpisket egg,strøs med sesamfrø.

Stekes på 225 grader i ca 12 min.

Da er skolematen til i morgen klar 🙂

xoxo Jacqueline

kiloene detter av.

Mistet 4 kg på en måned,uten og ha jobbet noe for det.Matlysten har ikke vert helt på topp,influensa og litt annet gruff har vert slankekuren.Kan nå ta olabuksen  som satt greit på før, av og på uten å åpne knappen eller glidelåsen. Bra jeg hadde litt for mye sideflesk før så det er ikke noe krise,får ta det som hjelp til sommer kroppen 2015 :-)De 4 kiloene behøver ikke og komme tilbake,de kan finne et annet sted og bo :-)))))

xoxo Jacqueline

Lojalitet :-)Ja

 
Ja lojalitet er viktig,selv så rar pappa  var så var det på en eller annen måte viktig at kaffen var fra Colombia. Pappa kom alltid med det i gave,så det er blitt en vane for meg også.Så hjemme hos meg er kaffen fra Colombia ja. Følte ha jeg hadde en forbindelse til Colombia siden pappa var oppvokst der,nå enda mer siden jeg har funnet min familie der.

Så nå blir det en god kaffepause for og prøve å samle seg litt 🙂

Ha en fin dag alle sammen 🙂

xoxo Jacqueline

 

 

Jente kos og rakfisk <3

I dag var det rakfisk til kvelds,noe jeg og Elena er veldig glad i 🙂

Vi to har hatt jente kos i kveld ja 🙂 Deilig med jenter tilbake i huset,er jo så trist når jeg må se på at sengene står der tomme 🙂

Denne jenta sin seng er nesten aldri tom,der er det stort sett bade jente og hunder og finne 🙂 Koser seg hos mor denne gjengen her :-)))

xoxo Jacqueline

Forskudd på 50år`s gave <3

Cartagena Colombia her kommer jeg <3 Har fått den beste gaven av min kjære,trur til min ny funnene familie i Colombia. 

Til min “tanta” som er min fars søskenbarn.Etter mange hyggelige samtaler på nett hvor hun og resten av en stor familie ønsker meg så velkommen,at  jeg blir så overveldet <3 Skulle nesten tro at det var de som hadde letet etter meg,men de viste jo ikke at jeg fantes :)Slik en glede over og ha funnet ut at hun har en slektning i Norge er bare så hyggelig.

Sånn en glede for at jeg skal komme som de gir utrykk for er ikke vanlig for vår norske kultur,blir så rørt.Må bare vente meg store klemmer og masse kyss på kinnet 🙂 

Jeg er jo snakkisen i familien, den norske slektningen som har dukket opp.

Tror nok jeg får et 50år`s lag i Cartagena jeg sent kommer til og glemme <3 Er bitt fortalt at de gamle bestemødrene på 87+ er de førest på dansegulvet :))) og litt tykke tanter :))))

Får virkelig følelsen av at de har savnet meg,uten at de har vist at jeg er der en gang. For et herlig og åpent folkeslag,her har vi noe og lære.

Nå føler jeg meg faktisk hel,familie treet mitt har nå grener på begge sider <3 

Bare så trist at pappa måtte dø før jeg kunne prøve og finne dem.Han var en rar skrue som ikke lot oss få kjenne en familie som er så glad for kontakt.

Når man har en stor hjertelig familie som bor slik så har man nesten lyst på bar å bli der da :))))

xoxo Jacqueline

Oppfølgings artikkel :-)

Ja da er jeg i den Colombianske avisen EL UNIVERSAL igjen da :-)))))) De har nå skrevet en oppfølgings artikkel,og snakket med Yadira :-)Så popper den vist opp på forsiden som en av de mest leste artiklene i avisen også :-)))))

Og alt dette er nå blitt mulig for at jeg “stjal ” dette bilde fra pappa for 40 år siden.

Får å se denne artikkelen kan du trykke her

xoxo Jacqueline

 

 

15 min med søvn !

Ja det holder vel egentlig ikke med 15 med nattesøvn 🙁 Kroppen kjenner det i dag ja,masse vondt her og der ja.

Noen ganger er det bra med noen smerter som tar fokuse bort fra andre smerter.Men det beste er og holde kroppen i gang,så får ta noen runder med denne før jeg bader hund.

Forhåpentlig vis er jeg sliten som en  strømpe i kveld og sover mer en 15 min,eller så sier det pling når jeg når senga og tankeverna tannverken i kroppen kjennes  SÅÅÅÅÅÅ mye bedre da.

Men kaffe  pauser må jeg jo ta meg tid til,ikke så nøye med mat bare jeg får en bøtte eller to med kaffe 🙂

Ha en fin dag alle sammen 🙂

xoxo Jacqueline