Forkjempe mobbing, må begynne hos foreldre

Det er så mye snakk om hvordan forkjempe mobbing, hvordan skal vi få det til. Jo vi må begynne hos oss foreldre. For er det ikke der våre barn lærer at det er ok å være kritiske og snakke dritt om andre. De overhører oss fra tidlig alder snakke dritt om alle og en vær og tror det er greit. Vi voksene må gå i oss selv og passe hva som velter ut av oss.

Det er jo oss som foreldre som har ansvar for mye av våre barns holdninger, hva som er greit og hva som ikke er greit. De lærer o i den skolen de går, så gjør vi det så mener vel de det er greit også.

Det annsvaret ligger da ikke bare hos skolen, vi som foreldre har det største annsvaret her. Lære våre barn rett og galt, ha tid til våre barn og veilede. Se faresignalene om våre barn blir mobbet, eller er mobbere og ta det på alvor. Våre barn er slettes ikke alltid englebarn og det må vi se og innrømme.

Det man slenger ut av seg og sier bare kødda etter på kan sette dype spor hus de det rammer, det må vi lære oss og tenke på. Mennesker vi ikke går så godt sammen med behøver vi ikke være sammen med mer enn nødvendig, men vis respekt. alle har vi vel våt, det bør vi tenke på. Og ikke minst lære våre barn og være gode forbilder.

xoxo Jacqueline

Tror jeg er klar, men bare tror.


Ja da er kofferten pakket for andre gang, og jeg tror jeg er ferdig men bare tror. Eller jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å gjøre noen små justeringer i siste liten, det er bare slik jeg er 🙂

Alle gode ting er tre så da må det bli med det. Da smeller jeg lokket igjen på kofferten og drear av sted med helt sikkert mye mer en det jeg trenger. Men man kan da virkelig ikke ha med seg bare et par sko selv om man ikke skal være borte så lenge. Blir det varmt, ja det håper jeg da virkelig. Men tenk om det ikke blir det så må jo ha noe for det også. Så skal man jo ut og spise så da baller det på seg da, denne dama er ikke den som tar med seg minst på tur. Og jeg vet jo at bare halvparten er brukt når jeg kommer hjem, men best å ha noe og velge i ja 🙂

Vil vel ikke bli overasket om jeg har med meg mer hjem enn når jeg dro og så :-))))

En god helg til dere alle 🙂

xoxo Jacqueline

Så godt jeg kan

Det har vært noen travle dager i mai, konfirmasjoner, nasjonal dag med mye mer. Så det har blitt en del lange dager på jobb for mor, og jeg gjør så godt jeg kan 🙂

Med en kropp som ikke alltid er på parti med meg så har jeg kjent løpinga opp og ned ganske godt. Men man må bare tåle  noen vonter, og lære seg og slappe av og kose seg mellom slaga 🙂

Tar en velfortjent tur til Kiel på Onsdag, men skulle så gjerne vært og besøkt familie i Colombia snart for jeg savner de fryktelig. Men har et mål og jobbe for, og verdens beste jobb så vondt får være vondt og du verden hvor  mye bedre jeg har det med meg selv. Jeg blir bare sliten og deppa av og ikke ha noe meningsfylt og gjøre 🙂 Men ut på tur blir bra 🙂

xoxo Jacqueline

Ta ansver for egen helse

Jeg har selv fibromyalgi, og er ikke i like god form alle dager. Har hatt en periode hvor jeg har vært hjemme, kjent virkelig på vontene her nog der og vært sliten som en strømpe. Har også en rygg som ikke har hat godt av og bære frem 8 barn.. Men man må ta ansvar for egen helse, ingen ting blir bedre av og synes synd på seg selv og legge seg ned, det blir helle verre.

Det er en tankevekker at fedme koster samfundet  vårt mer en røykerer . Vontene  blir vonde men fortsetter du etter det blir det ikke verre har jeg erfart.

Min største helse gevinst er en jobb jeg trives med, spise variert og tren litt. og det skal sies at jeg ikke liker og trene, men jeg vet jeg må for og holde meg i gang. Må faktisk ta ansvar for egen helse, de som ikke gjør det skal faktisk ikke klage. Det er en del de ute som klager og syter men ikke tar tak for å gjøre ting bedre for seg selv, e du syk må du tenke på det som kan gjøre dagene dine bedre ikke bare syte og ikke ta grep !

xoxo Jcqueline

 

Inpomerende av telenor :-)

Ja nettet har vært nede hos oss i en god stund, men nå er jeg endelig på nett 🙂 Etter en uke uten nett så ble fikk vi 22,05 som dato vor feilen skulle repareres, men i dag stod de på døren. Jeg var på jobb, men datter Elena på 16 år var hjemme hun. Fikk telefon om det var greit at de gikk inn i huset, ville ha samtykke  før de gikk inn. Det må jeg si er veldig bar, imponert .

Jeg må bare si tommel opp for Telenor 🙂

xoxo Jacqueline

Er så glad jeg ikke er ungdom av i dag :-)


På noen måter er jeg så glad for at jeg så glad for at jeg ikke er ungdom av i dag, men på andre måter skulle jeg ønske jeg var det. Jo da jeg var de hvor så mang er i dag, lei av livet og ønsket og gjøre slutt på livet også. Men det var ikke så mange som tok hensyn til det den gangen, var ikke noen som fyrt oppunder den gangen så det skled over. Og brått skulle jeg bli mor i en alder av 16 år så da var det bare og ta seg sammen.

Og det jeg en gang trodde var store problemer i mitt liv ble bare bagateller, Og nå når jeg tenker tilbake til det man trodde var store problemer i ungdoms årene er bare til å flire litt av når man sitter der med barn og full pakke. Den gangen hadde man vel ikke helt perspektiv på hva som kommer i møte i femtiden, da ser man jo at det er den lette tiden i livet som man bør sette pris på for at den er enkel når man ser tilbake på den.


Jeg var jo så heldig å vær ung i en tid hvor vi ikke hadde al skrytet på nett hvor lykkelige eller hvor ille folk har det. Vi måtte snakke med hverandre om problemene ansikt til ansikt, og det tror jeg var bra. men jeg må jo i at jeg skulle ønske det hadde vært mer fokus på viktigheten av skolegang 🙂

Selv dårlige dager blir bra his man smiler og er glad 😉 Hvem liker vel sure og grettene mennesker, så smil til alle selv de som ikke vil deg vel. Du er den som vinner på det, så får surpompene bare ha det så godt 🙂

xoxo Jacqueline

Tar ikke helg

Ja fredagen nærmer seg, men mor tar så absolutt ikke helg. Det er masse og gjøre på jobb så er blir det mange timer med jobbing Fredag, Lørdag og Søndag.

Borgerlig konfirmasjon i helgen så er  det mange som skal feires både lørdag og søndag. Bord skal dekkes på og pyntes, dekkes av og pyntes på nytt 🙂

Men når man jobber på verdens mest hyggelige sted så er det ikke annet å si enn at jeg gleder meg til en helg med mye jobb 🙂 Den beste følelsen av alt er følelsen av at man blir satt pris på, og den har jeg virkelig når jeg er på jobb. Når man prøver og gjøre en god jobb og får hyggelige tilbakemeldinger så kan man ikke få det bedre 🙂

Man og barn må nok lære seg og klare seg litt mer selv, men det har de bare godt av. Nå er det slutt på å skjemme bort man og barn, de må nok lære å klare seg mere selv. Vel det vil si mer som alle andre har det, ikke at mor lagermat, varker, rydder, bretter klær, støvsuge, rydder inn og ut av oppvaskmaskinen; ja for og si det meste i huset sel om hun er på jobb. Men det gjenstår å se når helgen er over hvor mye som blir gjort i hjemmet, kanskje blir jeg glederlig overrasket 😉

xoxo Jacqueline

Rik og berømt :-)

Tenk i dag er det er denne vakre jenta 23 år, og jeg husker den dagen som det var i går. Jeg følte at det var på tide og dra på sykehuset, for jeg hadde jo fått tre barn før. men der fikk jeg beskjed om og dra hjem igjen, bare 3 cm åpning så lenge igjen til det ble noen fødsel her.

Litt passe sur dro jeg hjem, tok et bad og rigget meg til på sofaen for og se på Rik og berømt. Men kjente fort at dett går jo ikke, så far ringte ambulanse. de ville ikke ta meg med da de mente at de vile få en fødsel i ambulansen og at det var bedre og bli der vi var. Fødselslege ble sendt fra Ahus og stuen ble forvandlet til en fødestue på en to tre.

Og der ble denne bestemte unge damen født, midt under Rik og berømt. Jeg ble møtt på Ahus av samme jordmor som sendte meg hjem igjen. Hun sa ” der snøyt du meg for en fødsel ” hadde jeg vært litt piggere hadde jeg nok hoppet opp og gitt henne en mitt på tryne.

Er så stolt av denne jenta som jobbe hardt, tørr og si hva hun mener og står for det 🙂 Hipp hipp hurra for Victoria 🙂

xoxo Jacqueline

Hjelpen er nær :-)

Mor har endelig fått sin nye telefon, og det er ikke bare bare nei 🙂 Det er jo en prosess bare og få startet det opp så man kommer så langt at man i det hele tatt kan få tatt en telefon. Mor prøvde men meldt pass.

Men hjelpen var ikke langt unna, disse tre damene har trått til og prøvd og lære mor opp i bruk av den nye telefonen. De er gode lærere så det kommer seg. Håper at jeg og telefonen snart er gode venner slik som jeg var med min gamle, moro med noe nytt da 🙂

xoxo Jacqueline

Hvis man vil gjøre livet surt !

Ja da hvis man vil gjøre livet surt for seg selv og andre så  er det jo mange muligheter for det, men hvor for spør jeg ? Blir livet ditt noe bede av det, nei. Se heller de fantastiske tingene som livet har og by på og gjør det bete ut av det 🙂 Ta de små tingene og sett pris på de, gled deg over livets små gleder.

Lik deg selv for den du er, for det er ra nok. Man må elske seg selv og se de posetive små ting i livet og lære seg og glede seg over de.

Ja da jeg harve der hvor jeg har hat lyst på og gi opp jeg. Men det er takket være meg selv og trassighet jeg har jobbet meg til og finne mitt lykkelige liv. Det er det ingen andre en meg og mange års jobb som har gitt meg. Og jeg er  så glad for at jeg ikke ga på.

Jeg har en fantastisk Norsk familie, men når jeg kan ha min Colombianske familie også så er jeg bare så lykkelig. Og det kan jeg take meg selv for at jeg aldri ga opp og var positiv.

xoxo Jacqueline