Ikke alt fungerer like bra lenger :-)

Nei da jeg er ikke syk, det er bare det at alt ikke  fungerer like bra lenger. Har en skulder som MR viser at ikke er helt god lenger. Min fysioterapeut ga meg grei beskjed om at behandling ikke var løsningen men operasjon var løsningen. Ja ja det kommer til å ta sin tid før man kommer ditt så bar og lære seg og leve med og fungere på best mulig måte, ta det med et smil 🙂

Fibromyalgi og en rygg som virkelig bærer preg av og ha bert frem 8 barn. Men det verste jeg kan gjøre mot meg selv og denne kroppen er og legge meg ned og gi opp, da ønsker man jo og være syk og blir det også. Det er en stor forskjell på og ikke ha en kropp som fungerer like bra lenger og ville være syk. Mange klarer nok og fungerer bedre hvis man er sosial og aktiv, enn og trekke seg tilbake og dyrke vondtene for da vil man jo bli syk.

Vinter er noe jeg ikke kan fordra men, den som vil klarer også og gjøre det an ikke har det best med for de man er glad i <3

Men du verden hvor jeg og kroppen min gleder seg til og besøke denne karen igjen og lade opp batteriene litt i sol og varme, gjør godt for en kropp som ikke alltid er på lag.

Livet skal leves, man skal ikke bare eksistere. For noen koster det kanskje litt mer, men det blir helt klart litt lettere hvis man gjør det beste utav situasjonen slik den er og smiler til verden <3

xoxo Jacqueline

 

18 år og myndig i dag <3

Hvor i all verden er tiden blitt av 18 år siden denne vakre damen ble født på stuegulvet hjemme, hun hadde det travelt da også 🙂

Jenta som er født med et smil om munnen, har fortsatt et nydelig smil.

Mor håper at livet som voksen dame blir helt supert for deg og at du får oppleve masse gøy <3 Grip mulighetene og ta noen sjanser, mor er ganske sikker på at du vil lykkes med det <3

xoxo Mor

Nydelig gjærbakst

Datter Isabella feiret sin 18 års dag i dag med ute bursdag, så da måtte mor lage noe som var greit å spise ute. Ikke noe er vel så godt som nybakt varm gjærbakst .

oppskrift :

900 g hvetemel

100g sukker

1 pakke gjær

0.5 ts salt

5 ts kardemomme

4 dl melk

2 egg

150 g romstemperert smør i terninger

1 egg til pensling

 

I en kjøkkenmaskinbolle har du mel, sukker, gjær, salt og kardemomme.

Gjæren smuldrer du bare i (den vil løse seg opp), men pass på å ikke legg saltet oppå gjæren. Salt dreper nemlig gjær. Pisk sammen melk og egg og varm opp til litt under lunkent, ca. 30 grader. Hell melk/eggblandingen sammen med de tørre ingrediensene og elt med eltekrok i 10-15 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen. Hvis du synes deigen er tørr så kan du ha i litt, altså bittelitt, mer melk (men det skal i utgangspunktet ikke være nødvendig). Om du har en kitchenAid maskin så bruk hastighet 2.

 

Når det har gått 10 minutter så tilsetter du smør i terninger. Jeg pleier å dra ned deig fra eltekroken før jeg tilsetter smør slik at det fordeler seg fint i deigen. Når du har tilsatt alt så skal deigen elte i 10-15 minutter på hastighet 2. De siste 5 minuttene satt jeg hastigheten litt opp til hastighet 4 (medium). Det er altså alfa omega at gjærbakst får elte lenge, da får du en god deig! Så pliis ikke skip denne prosessen. Smør en bolle med litt olje og ha deigen i. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse. Tar ca. 1 time. Sett bollen gjerne et lunt sted, da tar heveprosessen litt kortere tid. Det er vanskelig å si eksakt hevetid siden det kommer an på hvor varmt det er hjemme hos deg. Det viktigste er at deigen skal ha doblet seg når den er ferdig.

Lag vaniljekrem og kjøl den ned mens deigen hever.

Bland 100 g smør,2 ss kanel 1 dl bruntsukker til å ha inni kanelknutene .

Smør en passende for og kjevl ut deg som du dekker bunden med, smør så på vaniljekremen. Lag så kanelknuter og dekk toppen med det. sett den så til heving i 40 – 50 min. stekes på 180 grader i ca 30 min eller til den er gyllen.

xoxo Jacqueline

Hater denne snøen, så jeg har begynt nedtellingen.

Jeg har nok min fars gener, så jeg liker ikke dette snøværet ! Har begynt nedtellingen til at jeg drar til Colombia, sol og varme. For det kan jo ikke bli varmt nok for meg 🙂

Så jeg gleder meg fryktelig til å sette meg på flyet 15 februar og dra ” hjem ” til mitt kjære Colombia.

Få treffe min søster og hennes familie for første gang, blir en stor opplevelse for meg.

Det tok meg 50 år men det er ” hjem ” for meg, der er jeg som dem. Elsker familie, samhold, musikk, dans, toleranse og samhold.

Håper at når jeg kommer tilbake at det ikke er så mye snø som møter meg.

xoxo Jacqueline

 

 

 

En ful flakser ut av redet

Enda et barn av mors gjeng flakser nå ut av rede. Julan  flytter nå ut fra mors hus, og noen mener nok det er på tide. Ja det er nok det , han er jo en voksen mann.

Men mor er mor, synesre jo det er hyggelig g ha barna rundt seg, føler seg nyttig da. Men de må jo få skape sine egne liv.

Så bare og ønske lykke til på ferden, og si mor er alltid der for deg <3

xoxo Jacquelne

Noen dager

Ned for og lei, føler at noe eller noen bare har sugd ut all energi og tatt knekken på et ellers så greit humør. Noen dager er det bare så mye tyngre enn andre dager, og i ag var en slik dag for meg.

Heldig vis er det en ny dag i morgen, så da er det bare tenke positivt og jobbe for at dagen og tiden fremover skal gi meg gode dager.

Man er jo frem for alt sin egen lykkes smed 🙂

xoxo Jacqueline

Takker for året 2017

Jeg må takke for året som har gått, det har gjort at jeg ser nye muligheter for året som kommer. Frank og Aur gjestegård ha fått meg til og se at jeg faktisk kan mestre. Så da kan jeg si nytt år og nye muligheter.

Har fått troen tilbake på at jeg kan, og det skal jeg virkelig gjøre noe med. Er lenge siden jeg har følt meg så sikker på at jeg kan sette meg mål , som jeg kan få til.

Nå er mine utroligherlige barn blitt voksene, og lever sine egne liv, så nå kan mor flakse ut og realisere seg selv. Og får jeg muligheten så flakser jeg av gåre 🙂

Dette året har lært meg at det er at selv med en kropp som ikke alltid spiller på lag så er det bedre å være i jobb. Og denne kroppen kommer ikke til å holde til 67, men da må man få mest ut av den så lenge den holder. Og det er greit og gi alt og ikke angre på ikke og ha gitt alt. 2018 blir året jeg finner min plass <3

xoxo Jacqueline