En ny vår

Sakte men sikkert så kommer det en ny vår nå, da våkner jeg opp til liv. Alt er så mye bedre når jeg vet at det går mot sommer, og jeg håper på masse sol.

Er ikke jeg på jobb så løper jeg ut i solen og lar alt annet ligge, vi bor da tross alt i Norge så vet jo ikke hvor lenge det varer.

Og i dag ble det hvit igjen, men det blir jo ikke lenge for våren er her nå.

Tenker det er på tide og gi meg selv en ny vår også, tørre og ta noen  sjanser å gå et steg videre. Prøve å sette noen drømmer ut i liv, vise meg selv at jeg tørr og kan 🙂

xoxo Jacqueline

Så er russetiden snart igang

Det er ikke første gangen jeg er russemor, men jeg må si jeg går inn i en tid hvor jeg ikke sover like godt om natten. Det er ikke til å legge skjul på at det blir mye drikking, men sånn er det bare og det får man ikke gjort noe med. Men det vi som russeforeldre kan gjøre noe me er å ta en prat men våre ungdommer om er respekt.

Som mor til en jente så er jeg opptatt av at hun skal være trygg der ute! At hennes nei skal bli respektert, er jo ikke så dum at jeg tror at hun er en engel heller. Men det må være hennes valg.

Som russeforeldre må vi ta en parat med våre barn og lære dem gode verdier og respekt for andre .Det er ikke  kult og ødelegge andres liv, eler ditt eget. Og ikke respekter et nei for et nei er like kriminelt selv om man er russ. Så kjære russeforeldre ta en god pret med deres russebarn om respekt !

xoxo Jacqueline

En dag ” fri “

I dag startet mor dagen klokken 0830 med litt strikking, en kopp te og en Ibux.

Men så er det noen plikter som kaller da, Tre hunder som vil ut på tur 🙂 Vaskemaskinen må startes, og det sammen med oppvaskmaskinen så de kan gjøre jobben sin.

Så er forberedelsen til dagens middag i gang. Benet ut og marinert kyllinglår, blir bra når det får noen timer på seg .

Kan jo ikke bare kaste kyllingbenene, så da koker jeg kraft som er greit å ha i fryseren.

Noen runder med Spansk har jeg også fått tid til i dag, så har jeg jo også rukket og skrive en blogg.


Så da unner mor seg en varm dusj, og litt fiksing av seg selv. Før jeg setter i gang og lage oksehalesuppe til i morgen for da er det jo jobb igjen, greit og ligge et hestehode foran.

Alt dette før klokken er 1200, så da blir det vel bena på bordet resten av dagen da :-)))) nei tror ikke det :-)))

Ha en fin dag 🙂

xoxo Jacqueline

En helt vanlig dag på jobb :-)

Ja så ble det noen skritt på jobb i dag da, men det er ikke helt riktig for jeg hadde den ikke på heletiden før jobb. Så har jeg jo ikke tatt kvelden enda så det blir nok noen flere før jeg tar kvelden. Men det må være lov og si at man merker det nå eller jobb fra 12,00 til 22,30

Jeg koser meg virkelig på jobb, og gleder meg til en ny kveld på jobb i morgen. Jeg syntes det er helt greit å jobbe kveld, da virker jeg og kroppen min aller best. Kroppen er fryktelig stiv og vond om morgenen og trenger tid på og komme i gang. Dagen i dag vil jeg nok kjenne veldig godt i morgen, men da starter jeg kl 1500 så da må jeg ha fått kroppen på gli.

xoxo Jacqueline

Savner sin lille gutt :-)

Vel min lille gutt er 20 år da, så han er vel egentlig ikke så liten lenger da. Ha dro i Januar for og studere på Bali til Mai, og nå savner mami som han kaller meg gutten sin.

Men en ting er ganske så sikkert han er flink til å sende mor bilder og meldinger.

Og det er ikke noen rart at han liker seg på Bali. Det har mor den største forståelse for, sol, varme og hyggelige folk. Nesten som i Colombia det jo 🙂

Se jo at gutten til mami har det helt topp så da må mami bare tåle å savne gutten sin litt, men hun gleder seg fryktelig til Mai ja.

xoxo Jacqueline

Er klar :-)

Da er jeg klar for en ny uke, en uke med jobb hele uken. Og kan ikke si annet en at jeg gleder meg, vet det blir en uke som hodet og kroppen ikke komme til å være helt enig. Hodet vil alltid mer en kroppen, men hodet vinner 🙂 Man må jo tåle litt vondt for sånn er det bare !

Blir så glad av og være på jobb og yte, gir dagene mening. Så må jeg bare være egoist og slappe av de dagene jeg jobber kveld. Her skal det bli en uke hvor jeg skal  ta mest hensyn til meg selv og jobben, og det er lenge sidn sist jeg gjorde.

Ønsker dere alle en fin uke, det skal jeg ha. For den som vil den kan !

xoxo Jacqueline

Blåbærpai med vaniljesaus

Fikk en melding fra Elena når hun  var på skolen med en bønn om blåbærpai. Hva annet kan en mor gjøre da enn å lage det til jenta si 🙂 Og glad ble hun.

Slik går du frem :

Paideig

 • 200 g hvetemel
 • 150 g smør
 • 1 ss melis
 • 2 eggeplommer

Smuldre sammen mel, melis og smør til en grynete masse. Tilsett eggeplommene og arbeid deigen raskt sammen.

Pakk deigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskap. Kjevl ut deigen og kle en 24 centimeter stor paiform.

Prikk deigen lett med en gaffel og klem litt aluminiumsfolie langsmed kanten for å hindre at deigen trekker seg veldig sammen under steking. Stek paibunnen gyllenbrun ved 180 grader i cirka 12 minutter.

Blåbærfyll

 • 300 g fryste blåbær
 • 2 dl blåbærsyltetøy
 • 2,5 ss potetmel

Blåbærfyll

Rør sammen blåbær, syltetøy og potetmel. Hell blandingen over i paiskallet. Smuldre sammen alle ingrediensene til lokket og «dryss» det over bærene. Stek paien ved 180 grader i mellom 20 og 25 minutter. Lokket skal bli gyllent og sprøtt.

Smuldrelokk

 • 100 g hvetemel
 • 100 g perlesukker
 • 100 g smør
 • 100 g hakkede nøtter og/eller havregryn

Vaniljesaus er heller ikke vanskelig å lage selv og blir mye bedre 🙂

Vaniljesaus

 • 3 dl melk
 • 3 dl fløte
 • 1 vaniljestang, splittet på langs
 • 110 g sukker
 • 6 eggeplommer

Kok opp melk, fløte, vaniljestang og en tredel av sukkeret. Visp resten av sukkeret sammen med eggeplommene. Hell den varme fløtemelken over egg- og sukkerblandingen mens du rører. Ha alt tilbake i kasserollen, og varm forsiktig, under stadig omrøring, til sausen tykner. Sil og avkjøl sausen.

Det ble en veldigfornøyd jente her i huset 🙂

xoxo Jacqueline

Får ikke mer morro en den man lager selv

For en uke siden startet noen av barna å planlegge akedag, og den skulle være i dag.

Og akedag ble det. Blir jo aldri for stor til og leke seg litt da.

Og man får det jo ikke mer moro en det man lager selv da. Her var det både sang, dans og en god latter i skogen.

Her ¨ble det stekt både pølser og pinnebrød på bålet. Noen som hadde litt mer problemer enn andre med å holde pølsa på pinnen, og ikke mitt oppi bålet da men. Men det blir det jo bare god stemning av da.

Men så begynte frøken Chanel å fryse, så da måtte hun og mor rusle hjem. Men da hadde vi jo vært ute noen timer, så det var greit det.

Men resten av gjenge ble igjen og koste seg en stund til meg aking og moro 🙂

Det er ikke annet å si enn at akedag var en veldig god ide, og jeg tror vi har kosa oss alle sammen. Mor kan jo ikke få det bedre en når hun barn, svigerbarn, gubben og hundene rundt seg 🙂 En bar herlig dag

xoxo Jacqueline

 

Herre har jo ikke noe å ha på meg

Da er vi der igjen da, skal bort men har jo ikke noe å ha på meg.

Vel det er vel ikke helt tilfelle at jeg ikke har noe og ha på. Klesskapet er jo stappe fult og litt til da men…..

Det er jo så fult at det er vanskelig å se klærne for bare klær 🙂 Så kommer det jo litt an på dagsformen, det jeg likte i går er det ikke sikkert jeg liker i dag :-)))

Vel jammen fant jeg noe i dag også, og er nå klar til å gå i lag med gode venner 🙂

Ha en fin Lørdagskveld alle sammen 🙂

xoxo Jacqueline

Glede og entusiasme

Har været en stille periode på jobb i Februar så det har blitt litt ” ferie ” på meg. Men her om dagen så ringte min gode sjef og lurte på om jeg var klar til og sette i gang igjen, og gjett om jeg er svart jeg .-) Da fikk jeg et så hyggelig svar som bare bekrefter at jeg har verdens hyggeligst sjef, ” Gleder meg til du er tilbake-du sprer glede og entusiasme ” da får man jo tåre i øynene når man får den meldingen fra sjefen. Så er han nok også så lur at han vet at vi damer liker litt skryt :-))) Er så glad for jobben min og de herlige kollegaene jeg har å jobbe sammen med 🙂

Jeg gleder meg stort til jobb på Fredagskveld, og kommer til å gjøre som vanlig. Stikke hodet inn og rope “hola Como estas” og er ganske så sikker på at det kommer til å bli enda en hyggelig dag på jobb. Jeg skal gjøre mitt beste for at det skal bli det både for meg, de jeg jobber sammen med og gjestene 🙂

Alle de hyggelige gjestene vi har på besøk gjør også jobben min til den beste. Og jeg håper at jeg får treffe mange av dere snart på Aur Gjestegård 🙂