Pannestekt torsk med pak choy

 

Ingredienser

Bakt løk

2 stk
Løk
2 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype

Pak choy

4 fedd
Hvitløk
1 stk
Pak choy
30 g
Ingefær
1 ss
Sesamolje
1 ts
Sesamfrø
1 klype
Salt

Soyanøttesmør

3 ss
Soyasaus
0.5 stk
Sitron, saft
100 g
Smør

Torskeloin

600 g
Torskeloin
0.5 ts
Salt
0.3 ts
Pepper
2 ss
Solsikkeolje

SLIK GJØR DU :

Trinn 1

Sett stekeovnen på 160 °C. Kutt løken i cm-tykke skiver og legg skivene i en ildfast form, pensle med olje og dryss over salt og pepper. Bak løken i ovn i ca. 15-20 minutter.

Trinn 2

Kutt hvitløk i tynne skiver og stek i en kjele med sesamolje og frø på lav temperatur.

Trinn 3

Kok opp en kjele med lettsaltet vann og forvell pak choybladene i ca. 20 sekunder. Hell av vannet og ha dem i kjelen med hvitløk. Vend inn raspet ingefær.

Trinn 4

Smelt smør i en kjele og la det bli lysebrunt. Sett til side og la det brune melkestoffet synke til bunns. Hell forsiktig det klare lysebrune smøret over i en annen kjele. Bruk evt. en tesil – det meste av det brune melkestoffet vil bli igjen i silen. Rør inn soyasaus og presset sitron i det klare smøret. Varm opp, men ikke la det koke.

Trinn 5

Krydre torsken med salt og pepper. Pensle med olje og stek på skinnsiden på medium varme i ca. 6 minutter. Snu fisken og stek i 2 minutter til.

Trinn 6

Server pannestekt torsk med bakt løk, pak choy og soyanøttesmør.

Her ble noen av barna som ikke er så glad i hvit fisk gledelig overasket, mye god smak her 🙂

xoxo Jacqueline

 

Empanada

Disse empanadaene husker jeg min stefar som er fra Chile laget når jeg var liten, så dette er et barndoms minne for meg.

Ingredienser

Fyll:
0.5 dl rosiner 
1 stk løk 
1 stk persille 
200 g kjøttdeig 
2 stk egg 
1 ts paprika 
0.5 stk pepper 
0.5 ts salt 
1 ss olivenolje 
4 stk oliven 
Deig:
7 dl hvetemel 
0.5 ts salt 
125 g margarin 
1 dl vann 

Fremgangsmåte

Hardkok eggene. Legg rosinene en stund i varmt vann. Finhakk rosinene. Finhakk løken og stek den myk i olje. Slå ca 2 ss vann i pannen og la det koke inn. Ha i kjøttet, rosinene og krydderet. La det steke mens du rører. Tilsett finhakket persille. Sett fyllet til side. Fjern steinene i oliven. Del opp de kokte eggene i skiver. Slå ovnen på 250 C.

Smuldre margarin i mel og salt. Arbeid deigen med så mye vann som nødvendig for at deigen skal bli fast og smidig. Del deigen i 8 emner. Kjevle ut deigen ca 3 cm tykk. Bruk en asjett som mål til å forme empanadas.

Legg 2 ss fyll, ¼ egg og litt oliven i hver av rundingene. Brett deigen sammen til en halvmåne. Trykk sammen kantene. De kan fuktes med litt kaldt vann for å sitte bedre. Pensle empanadas med sammenpisket egg. Stek empanadas til de er lysebrune, ca 10-15 minutter midt i ovnen.

Er kjempe fine til å ta med i matpakka 🙂

xoxo Jacqueline