Kjede seg nei ikke i dag

Startet dagen med å få kafe severt på senga, noe som var ganske hyggelig da 🙂

Trengte litt påfyll av glass, kopper og ting og tang til konfirmasjon til Elena. Så hva passet ikke bedre enn når min kjære spurte om vi skulle ta en tur på posesalg på prestegården. Mor elsker jo gjenbruk så hun var ikke vond og be. Og her er noe av det hun fikk med seg hjem, men det står en ladning i oppvaskmaskinen også 🙂


Det ble en tur på vår spretten med og manekengoppvisning med datter Shari.

Hyggelig når det skjer noe i bygda så da er det bra at folk stiller opp. Hyggelig for mor å komme seg litt ut å se folk også da 🙂

Mor har laget blomkål og brokkoli suppe……….

To paier som blir puttet i fryseren og er klare til konfirmasjon. Så er pizza deigen til i morgen laget å satt kaldt, så da er mor på god tur.

Moe har nok ikke sittet mer enn 1 time til sammen i dag, så kroppen kjenner det nå. Men må bli litt lenger på kjøkkenet for må jo lage noe digg til kvelds også 🙂

Ha en fin Lørdagskveld alle sammen

xoxo Jacqueline

Ble så sur

I går kveld kl 2200 når jeg hentet datter Cassandra på jobb var det begynt og snø, men jeg håpet at det ikke skulle bli noe særlig ut av det. Når jeg gikk for å legge meg kl 01,30 var bilen til far som han ikke hadde kjørt inn i garasjen dekket med snø. Når jeg sto opp kl 08,05 i dag var det masse snø ute, da ble jeg så sur. Jeg liker jo ikke vinter jeg så dette syntes ikke eg er greit. FB minnet meg i går på at på den dagen for to år siden var det sol og 21 varme grader, ja bare gnu det inn du FB :-)))

Vel da er det bare å fyre i ovnen og fine noe å tusle med inne, noe som ikke er så vanskelig siden det nærmer seg 8 Mai og komfirmasjon til Elena.

Får vel tusle en tur opp på senteret og se om eg treffer noen å slå av en prat med. Det er jo vår spretten der oppe i helgen, Jammen sa jeg vår ja .

Ha en fin Fredag alle sammen 🙂

xoxo Jacqueline

Trist beskjed

Så trist når man får beskjed at noe man har vert så glad i ikke har lenge igjen å leve. Og nå er jeg veldig lei meg for har fått tilbake min kjære bil Remi fra verkstedet. Og det var ikke Økonomisk lønnsomt å reparere min kjære Remi 🙁 Men når han har oppnådd en alder av 16 år så må man vel være fornøyd. Han har vert snill og grei og ikke gitt meg mange problemer på de årene jeg har hatt han .

Remi er den eneste tingen som jeg eier som jeg har vært så egoistisk og kjøpe meg bare med tanke på meg selv. Det var det jeg fikk igjen for et helt hus i mitt forige liv. Nå har Remi bare noen måneder igjen og leve, og det er veldig trist for mor. Har ikke råd til å skaffe meg en ny heller, hvis ikke lotton går inn snart da :-)))))

Men som med alt annet man mister så får man bare ta med seg de gode minnene og gå videre her i livet .

Men dypt savnet vil du bli kjære Remi <3

xoxo Jacqueline

Vannbakkels

Her om dagen bate jeg 75 vannbakels som jeg puttet i fryseren til Elenas konfirmasjon. Halvparten fylte jeg med vaniljekrem.

Oppskrift :

  • 2,5 dl vann
  • 100 g smør
  • 125 g hvetemel
  • 4 egg

Vann og smør kokes opp, ta det av varmen og hell i melet.La så deigen få et oppkok til den slipper kjelen. Avkjøl i  noen minutter, tilsett så et og et egg av gangen. Etter at du har hat i det siste egget rør minst mulig. Sett deigen på bakepapir med skje. Kakene settes i varm ovn på 220 grader. Etter 5 min dempes varmen til 200 grader, og kakene stekes videre i ca 15 min til kakene er gylne. Ovnen må ikke åpnes før kakene er ferdige.

Oppskrift på vaniljekrem :

  • 1 vaniljestang
  • 5 dl melk
  • 5 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 2 dl fløte

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frø og stang i en kjele med melk og kok opp. Pisk godt så vaniljefrøene ikke klumper seg.

Pisk eggeplommene med sukker og maisenna i en bolle som tåler kokende vann. Ha i én spiseskje vann om det blir for tykt.

Fjern vaniljestangen fra melken. Hell det over eggeblandingen og pisk kraftig. Ha det tilbake i kjelen og varm forsiktig opp. Pisk hele tiden.

Hell blandingen gjennom en sikt og la den avkjøle seg.

Pisk kremfløten stiv og vend det inn. Man kan også ha en dæsj med rom, cognac eller whisky for å variere.

Bare å sette igang 🙂

xoxo Jacqueline

Så gikk vannet

Men mor var jo klar over at det skulle gå så hadde fått satt på kafen. Tappet opp litt vann i noen kjeler og skurebøtta, så da får jeg da puslet med litt en stund i det minste. Og går jeg tom for vann før det er tilbake må jeg bare sørge for å ha nok til å sette på mer kaffe.

Tanken var og ta med segkafen å sette seg ute i det fine været. Men da begynnte solen og gå på og av, når den er av er det slettes ikke noe godt og sitte ute. Bare og tusle inn da og ta kafen i godstolen med noen runder med strikkepinnene.

Ha en fin dag alle sammen :-)’

xoxo Jacqueline

Vårrull pruduksjon :-)

I dag har mor laget 58 vårruller som har fått plass i fryseren og er klare til Elenas komfirmasjon.Fikk med meg alt jeg skulle ha og noen gode tips pra den nye MAT OG GRØNNSAKS butikken vi har fått 🙂

Cassandra syntes de jeg har laget før var bedre, så jeg får ta det som et slaks kompliment. Oppskriften finner du her

Vårruller egner seg veldig godt til å fryses så når man først lager så kan man like så godt lage noen så det holder 🙂

xoxo Jacqueline

Gjeddekaker


Far,noen kompisser og Pepsi var på fisketur natt til Søndag og litt fangst ble det …..

3,5 kg før rensing,men mye skinn og bein på gjedda.

Oppskrift :

2 kg gjedde filert og renset

3 ss potetmel

3 ts salt

1,5 ts pepper

litt revet muskatnøtt

3 fedd hvitløk

1,5 fin hakket løk

1 egg

200 g bacon

3 dl melk

1 dl fløte

1 finhakket purre

1 bunt hakket gressløk

Del filetene i litt store biter, strø over salt og la det ligge å trekke en liten time.

Kutt opp baconet i terninger, ha det i foodprossesoren og kjør til det er fin hakket. Ha så oppi resten av ingrediensene og kjør med pulsfunksjonen,spe med melk tilpasse konsistens.

Stek gjeddekakene på middels varme i litt smør, eller på grillen penslet med olje.

Dette falt virkelig i smak hos datter Shari som forsynte seg to ganger, og måtte få med seg noen hjem 🙂

Nydelig og børr prøves.

xoxo Jacqueline

Måtte ha litt hjelp

Mor bil Remi må på verkstedet for EU kontroll, er redd det sikkert blir noen reprasjoner også. Så mor måtte få bilen levert og måtte ha litt hjelp til å komme seg tilbake hjem. Hva er vel ikke lurere da enn å invitere en sønn på lunsj, og det gikk helt som planlakt. Han kom å hentet mor å kjørete henne hjem han, og mor disket opp med noe godt å bite i 🙂

Så er det på tide å prøve å få gjort noe nyttig da,pusser litt sølv og tørke litt støv. Så har mor en stor pose med gjedde etter fars og Pepsis fisketur hun må gjøre noe med 🙂

Ha en fin dag alle sammen 🙂

xoxo Jacqueline

Besøk med gaver :-)

Dagen i dag har vært en travel men meget hyggelig dag med masse hyggelige gjester inn og ut 🙂 Dagens første gjester kom kl 12,00 og de siste dro kl 21,30. noen jeg kjent og noen jeg ikke kjente, men hyggelige var de alle sammen.

Dagens første gjester var et eldre ektepar som min kjære kjente. De hadde med seg denne nydelige blomsten til mor, bare å vente på varmere vær så den kan stå ute.

Denne herlige damen har vært hos oss i to uker nå, tiden bare flyr av sted. Så i dag kom matmor og hentet jenta si, noe som var litt trist for oss for vi har koset oss sammen med henne.

Som takk for hjelpen med hundepass fikk mor to fine sommerkjoler i gave, så nå er det bare og vente på en god og varm sommer.

xoxo Jacqueline

Så er den her igjen

Da er frøken Cassandra klar for å dra på jobb, hun er også fin i grønn 🙂 Da vet mor hvor hun har denne jenta på en Fredagskveld. Hun skal kose seg og jobbe sammen med storesøster så det tror jeg nok faktisk blir hyggelig både for dem og kundene 🙂


 

En uke får nesten ikke begynt før den er over, jeg fatter ikke hvor fort tiden går jeg. Nå er det heldigvis vår så da lier mor seg mye bedre, vi går en nydelig tid i møte. Sommerferien er i boks, en uke på hytta i Halden fra 246 blir bra 🙂 Så da er det bare å håpe på nydelig vær.

Så er den her igjen, Fredag og helg 🙂 Bare å håpe på en helg med nydelig vær og varmere luft så mor kan sitte litt ute uten å hutre å fryse.

En riktig god helg til dere alle 🙂

xoxo Jacqueline