Ingen god dag

I dag våknet mor kl 04,50 av at hun kald og hadde kramper i maven.Ikke noe god trart på dagen,var litt tidligere enn jeg hadde tengt også.Prøvde med en oppkvikkende dursj,men ble ikke noe kvikkere av den grund.

Gledet meg ikke noe særlig til å dra avgårde til fysikalskbehandling i dag,kor det var senga min som fristet mest.Jeg er glad i den senga,og i dag har jeg vært det litt mer enn vanlig 🙂

På slike dager er det godt å ha litt mors egenFjordland i fryseren.Så det ble ertersuppe og pannekaker i dag.

Resten av dagen skal jeg ikke gjøre noe 🙂

xoxo Jacqueline

Fritert torsketunge med aioli


 Det er nydeli mat for de som liker fisk,og som tørr å smake.Selv er jeg av den typen som prøver alt så lenge det ligger rolig når jeg skal spise det 🙂

Tørk av torsketungene me papir.

Dypp de så i sammenpisket egg,mel med salt og pepper,så brødkrumme. Friteres til de får en gylen fin farge,la de renne litt av seg på papir før servering.

Aioli :

 • 2 eggeplommer
 • 1 presset hvitløkfedd
 • 3 dl solsikkeolje
 • 2 dl olivenolje
 • 2 ts sitronsaft
 • 1 ts eddik
 • 1 ts fransk sennep

Visp eggeplommene og hvitløken sammen.Spe sakte med olje under kraftig pisking.Blir den for tykk kan man ha i noen dråper kaldt vann.Ha i sennep,sitronsaft og eddik smak så til med salt og pepper.

Dette er faktisk veldig godt 🙂

xoxo Jacqueline

Som forventet

Ja gårsdagen ble som forventet.Jeg er ikke blitt Eldar vågan fann nei,10 min holdt lenge for meg. Da trakk jeg ut i et annet rom og der var jeg slettes ikke alene.Der var det mange hyggelige mennesker å snakke med,noe jeg satte mer pris på.Spesielt hyggelig var det å treffe på min søster og niese med følge.Så alt i alt en meget hyggelig kveld med gode venner,mat ,prat og hygge 🙂

Min kjære trengte en solid lunsj i dag så det har mor fikset.Det er jo søndag så pizzadeigen er satt å står til heving så da kan mor sette seg ned med kafekoppen,bena høyt og ta noen runder med strikke pinnene 🙂

Ha en fortreffelig sønda alee sammen 🙂

xoxo Jacqueline

Ut på “byn”

Da er det på tide for mor å begynne å fikse litt på fasaden.Mor er invitert ut  på middag og Eldar Vågan,så da må hun jo ta seg ut fra sin beste side.

Jeg må innrømme at jeg aldrig har været den helt store fann,men det er hyggelig med en tur ut. Og når man bor i lille Aurskog så er det jo ikke så mye som skjer her så det er bare å stille opp på det som er 🙂

Jeg er ganske så sikker på at det kommer til å bli en hyggelig kveld sammen med gode venner 🙂

Ha en fin Lørdagskveld alle sammen 🙂

xoxo Jacqueline

Vårruller

 

Du trenger :

 • 4 raspede gulerøtter
 • 1 stangselleri kuttet fint opp
 • 0,5 lite kålhode kuttet i fine strimler
 • 1 løk kuttet opp
 • 1 rød chili hakket opp
 • 2 hvitløkfedd hakket
 • 3 vårløk kuttet på
 • 1,5 cm ingefær fin hakket
 • 150g glassnudler
 • 800 g kjøttdeig
 • 2 ss fiskesaus
 • 4 ss soyasaus
 • 1 pakke vårrull ark

Legg vårrull arkene til tining

Legg glassnudlene i en bolle med 1 ts salt og tøm varmt vann over til det dekker.La det ligge slik til nudlene er myke.Hell av vannet å la dem renne av seg.

 

Stek kjøttet og ha oppi de andre ingrediensene unntatt hodekålen. La det surre sammen i 5 min.Ha i hodekålen,fiskesausen og soyasausen og la det surre videre i 2-3 min. Bland inn nudlene.

Vårrull ark sprekker lett dersom de tørker,så legg et kjøkkenhånkle over når de er tint å tatt ut av pakken.

Legg arket med en spiss mot deg.Fordel en spiseskje med fyll som en pølse litt nærmere deg enn midten av arket

Rull arket over fyllet.

Brett sammen og rull videre,pensl på pisket egg for å lime sammen .

Ut av den dette får du 30 stykker.Det går fint på putte i fryseren og fritere etter behov 🙂


Friteres til de er gykllene og sprø.

Serveres med ris og sweet chili saus 🙂

xoxo Jacqueline

 

 

 

 

 

Wraps med kylling og mango chutney

Dette er favoritten til min sønn Adrian,han bare elsker dette 🙂 Og så er det enkelt og raskt og lage.

 

Jeg bruker kyllinglår som jeg bener ut.Liker det kjøttet på kyllingen best,så koker jeg kraft på bena.Men her kan man jo bruke bryst også hvis man vill det. Jeg marinerer kyllingen i olivenolje,soyasaus,chilipasta,tomatpure og pepper i en times tid.

Så trenger du raspet ost ,mais, mango chutney,rømme dressing og tortilla lefser.

Gjennomstek kyllingen.


 

Legg så inngrediensene på tortilla lefsen og brett den sammen.


 

Leg de så i en form å strø ost på toppen. Sett dem inn i forvarmet ovn på 180 grader til osten har smeltet og wrapsen blitt litt gyllen i kantene.

Da er det bare å kose seg 🙂

xoxo Jacqueline

 

 

Ja så er du her igjen da :-)

Da er det Fredag igjen,og hvor ble det egenterlig av denne uken.Ja jeg lurer for det er jo ikke lenge siden det var Fredag.Uka går jo i den samme tralten,men det går mye lettere for meg nå som solen skinner så fint ute 🙂

Jeg er jo virkelig ikke noe vintermenneske,synes det ser pent ut men egner seg best på bilder spørr du meg :-)Men er jo i Norge så da må en jo ta den med,så da er det mye hyggeligere å gå tur med hundene når det er slik ute og ikke vått og glatt.

Ja da er det bare for meg og ta med meg min venn støvsugeren for å ta opp kampen mot hundehår,en kamp jeg er dømt til å tape. Mine venner Pepsi og Chanel sørger for stadig påfyll på det området :-)))) Men det er vært jobben for å ha dem i hus.

Mors stolthet <3

Ha en fin Fredag alle sammen 🙂

xoxo Jacqueline

Nøttebunn med karamell

Når jeg laget middag i dag som var lutefisk så fikk jeg så lyst til å bake en kake til kafen. Nøtter hadde jeg så da var set bare å slenge sammen en nøttebunn for det er veldig fort gjort.

150 g hasselnøtter eller mandler

150 g melis

4 eggehviter

Mal nøttene og bland med melisen.Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn.Stek i smurt form (22-24 cm) på 160 grader i 30-35 min.Avkjøl i formen.

Karamellsausen er også rask å lage selv og så blir den så mye bedre.

100 g sukker

1 dl kremfløte

2,5 ss meierismør

1 klype maldonsalt

Smelt sukkert på lav varme.Karamellen skal være lys.Rør inn smøret før du har i fløten.Det er lurt å varme opp fløten før den has i karamellen.Kok til sukkeret er løst opp og sil om nødvendig hvis du har fått klumper.

Sett karamellsausen til avkjøling.

Ta den avkjølte nøttebunnen ut av formen.Fordel halvparten av karamellsausen rett på bunnen. Pisk krem med sltt sukker og vanilijesukker og ha på.Så mere karamellsaus på toppen.Pynt med sjokolade ol om du ønsker 🙂

Rask grei og god kake til kafen 🙂

xoxo Jacqueline
 

 

blod er tykkere enn vann :-)

Disse to damene har aldrig møtt  verandre,de er firmeninger.Den ene bor i Norge,den andre i Colombia.Likheten er virkelig der både utsende og væremåte har store likheter.De er mesten som tvillinger skildt ved fødsel :-)))))


 

Her har der meg og kusine Linda,hun er datter av pappas bror.Likhetstrekkene utsendemessig er der det wer det ikke noen tvil om.I væremåten var vi skremmende like i følge min kjøre.Jeg har bodd i Norge hun i Colombia,i november var det første gangen vi traff hverandre.Man kan jo med dette si at vi ikke har blitt påvirket av hverandre på noen som helst slaks måte. Så blod er faktisk tykkere enn vann 🙂


 

Jeg og Anna hadde jo de samme rare krokete tærne da,til å le av ja 🙂 Ingen tvil om at dette er min familie,og det er jeg virkelig blitt motatt som også<3

Kan nesten ikke vente til at det skal bli mulig for meg å dra tilbake til min familie og vakre Cartagena <3

xoxo Jacqueline

Lapskaus


 

Fant noen margben i fryseren som jeg skulle koke til hundene.Da må man jo koke en god fraft på de først,som tengt så gjort 🙂 Noe måtte jeg jo bruke denne gode kraften til også da så da ble det lapskaus i dag.

Kraften silte jeg ikke av grønnsakene men bare puttet den i kjøleskapet til i dag .

1,2 kg oksekjøtt ble kuttet opp i terninger å brunet godt o olje og smør.La det små koke i kraften 1-1,5 timer,til kjøttet er godt og mørt.

5 middels store poterter,3 gulerøtter,0,5 middels stor kåltot,0,5 liten sellerirot kuttes i terninger å has oppi gryten.La dette små koke i 30 min,ha så oppi en hakket løk.Som dere ser så blir det mye god mat til kaninen når man må skrelle så mye grønnsaker :-)))

Kutt opp en halv pureløk å h oppi,gi den 5 min til. Serveres med mors hjemmelagede flatbrød.

xoxo Jacqueline