God nok

I kveld gjorde jeg det lettvint med tanke på maten.. Det ble reker og hvitvin med min eldste datter ute i solen. Og det er jo så deilig, når man kan sitte ute, klokken  21.15 på en lørdags kveld og nye atmosfæren. 

Vi satt der ute på terrassen, som  mor kaller for hytta, og snakket om dette å være god nok. Når vet man egentlig at man er god nok? Våre nærmeste er jo forplikta til og fortelle oss at; du er mer enn god nok til diverse ting. Men er det egentlig tilfellet? 
  Jeg har lenge gått rundt og tenkt at det ville være litt morsomt og starte en egen matblogg/hverdagsblogg, men jeg har tenkt at jeg ikke har vært god nok til å gjøre det. Jeg har rett og slett vært litt feig!  Men da er det ekstra godt med et nettverk av venner som oppfordrer deg til å følge drømmene dine. For se på meg nå! Her sitter jeg og skriver om ting jeg bryr meg om og som er viktig for meg. Jeg elsker det å kunne dele litt av min hverdag og mat glede med dere lesere.  

Min største frykt ved å starte denne bloggen var i hovedsak det at jeg ikke er noe særlig flink på rettskriving, og det har jeg fått høre gang på gang av noen som står meg nær. Men så tenker jeg, vi ser jo skrivefeil i alt nå om dagen. I tilbuds aviser, tekstingen på TV og i alle aviser, og det som er. Og da tenker jeg; det er jo litt underholdende  og sjarmerende egentlig! Hva så om dere finner en en liten skrive feil eller to, da får dere jo noe og le av. 

Så jeg vil gjerne takke, Kristin for at du oppfordret meg til å starte min egen blogg! Og med dette, vil jeg også oppfordre dere som leser dette til å gjøre akkurat det samme for deres venner, som kanskje er litt usikre på om de er gode nok! Gi dem en grunn til å tro på seg selv, og ta en sjanse. 

XOXO Jacqueline

Jippi blir masse druer i år ja

Tusla en runde rundt i hagen med kaffekoppen min for og inspisere litt.Til min store glede blir det masse druer i år.Når det er tid for innhøsting i år må nok a mor opp i stige ja.Skal jo egentlig klippes og trimmes men jeg liker når den klatrer opp på veggen. Da får a mor følelsen av og være i Italia hele sommeren:-)

Sykkeltur i Italia har jeg hørt skal være tingen ………hi hi

Men nå skal vi damene gjøre oss klare å ta oss en kjøretur i det fine været  🙂

oxox Jacqueline

Hjemme alene,men mat må man ha.

Da har barna dratt ti pappan sin,og gubben på hyttetur. Da er det bare meg Pepsi og Chanel som har huset for oss selv i helgen.Skal ikke lyve og si jeg er lei meg for det,trives med huset fult men av og til er det deilig og ha huset for seg selv. Surre rundt og egentlig ikke gjøre så mye mer enn det jeg har lyst til.

Men selv om man er alene hjemme må man ha mat. Sol og varmt da blir det noe lett og friskt,Bruschetta med jordbær og Riccota.

Oppskrift til 4 stk

4 skiver brød

4 tomater

1 boks jordbær

Olivenolje

frisk basilkum

Ruccula

Salt

Pepper

1 lime

Gni inn brødet med olje og rist det i ovnen på 175 grader til det er gyldent og crispe. Legg på ruccula,fordel tomat på skivene dryss på maldon salt,olivenolje og basilikumblader. Del jordbær og legg på toppen sammen med noen spiseskjeder Riccita på toppen,kan byttes ut med rømme. Press lime over og ha på Balsamicosirup.

oppskrift på Balsamicosirup

2 deler sukker

1 del Balsamicoeddik

Ha eddiken i en kjele bring det opp til kokepunktet,må ikke koke. ha i sukkeret og la stå til sukkeret har løst seg opp. Kan lagres lenge på flaske i kjøleskap.

 

Så har jeg brukt to og en halv time på og vaske og føne opp dette vakre dyret. Fikk god hjelp av det fine været som bidro bra til at tørken gikk litt raskere,og jeg kunne nyte solen samtidig.

Hadde jammen meg noen bær og putte opp i cider glasset mitt også. Nå skal jeg ta med meg glasset og nyte kvelden med stillheten i huset,for i morgen kommer nok savet etter  dem som ikke er hjemme hos mor .

xoxo Jacqueline

Fra tusenfryd til fotballkamp og baking av horn.

Tidlig opp av gårde for å dra på Tusenfryd i det fine været, hvor noen var med vågale enn andre. Selv for andre gang skulle jeg komme meg inn i spøkelseshuset, denne gangen kom jeg meg i stolene før det streiket. Så det ble ikke noe av denne gangen heller. Det er nok noe med meg og det spøkelseshuset, siden det er noe jeg har lovet og har lyst til å være med på. Jaja, får vel ta en tur til en annen gang, og se om jeg får det til. Mens de andre som tør å kjøre til koste seg, satt jeg og nøt det flotte været.

 

 

Far skulle stå for middagen idag, så da ble det til at vi stoppet på vei hjem å kjøpte sushi, noe vi alle elsker. Den beste måten far kan bidra med mat på. Hihi.

 

Rakk en brå-tur hjemom for å lage deig til horn, før det bar avsted på fotballkamp. AFSK tok med seieren videre etter å ha slått Strømmen 2-0, og leder nå serien. 

Så nå står jeg ut å baker horn, mens den vakre, søte Isabella er sekretær for meg, så det blir horn til skolemat i morgen. Så nå er jeg ganske fornøyd med dagen!

 

Deig til horn:

250g smør

1L melk

1 pakke gjær

2 ts salt 

4 ts sukker

Ca. 1.8L mel

 

Fyll til horn:

1 pakke kokt skinke

2 pakker kremost

gressløk

litt kvernet pepper

 

xoxo Jacqueline

Sol, sommer og salat

På dager som denne med varme, sol og fint vær, er det ikke alltid like lett og komme på noe til middag som smaker.

Så når jeg skulle hente Bella og Elena på skolen, hadde jeg enda ikke noen god ide. Så jeg tenkte, da får jeg litt god hjelp fra jentene.  På butikken vi dro, da kom Elena med forslaget om kyllingsalat, og da var  det det ble. Kyllingsalat, varme run stykker og  en kald sommer drink.

oppskrift på sommer drink:

press saften fra fire sitroner og to lime.

kutt en kvart vannmelon i biter, kjør den med stav mixeren.

sukker etter smak.

fyll opp med ca. 1 liter farris.

isbiter.

Ett lettvint og hyggelig måltid som ble inntatt ute i solen:)

xoxo Jacqueline

Huff da,glemte Bolla jo.

Når jeg startet opp denne bloggen å pressenterte meg selv og mine glemte  jeg jo en,Bolla. Han er vår søte kanin som vi alle er så glad i 🙂 Selv han bærer preg av at det blir satt høye krav til mat i dette huset. Han spiser helst ikke gulerøtter og eplene må helst være av den grønne sorten,kålrot er en av favorittene  til Bolla.

Chanel og Bolla er gode venner,men Pepsi er litt for røff så han får ikke være med når bolla er ute.

xoxo Jacqueline

 

Heldige jeg kom hjem til ferdig middag og nybadet hund, og Grey`s på tv i kveld.

Det sto taco ferdig servert på bordet i dag når jeg kom hjem, som mine to yngste døtre hadde disket opp med . Det er helt greit på en travel tirsdag, med fotballtrening og hundesosialisering. Men er ikke noe jeg spiser på en fredag nei! For da skal jeg kose meg.

Elena som den engelen hun er hadde badet Pepsi også. Noe som må gjøres ganske ofte da han er liten og søt,men en gris 🙂

Til Grey`s Anatomy i kveld tenker jeg det blir deilig med Spansk appelsin og fennikelsalat,og et glass rødt.

Oppskrift på Spansk appelsin og fennikelsalat 

4 store,saftige appelsiner

1 liten fennikelknoll i svært tynne skiver

1 gul løk i tynne skiver

2 ss exstra virgin olivenolje

10-12 sorte oliven

1 rød chili,uten frø i tynne skiver

Finhakket frisk persille

Baguette til servering, passer også fint til tapas

Må også legge med et bilde av Elena og Pepsi, så søte <3

xoxo Jacqueline

Føler seg litt gæren, lurer broren sin med pinnekjøtt og sitronterte

Jeg har endelig fått mitt ønske om drivhus, så min kjære samboer og bror driver nå å monterer. I papirene som fulgte med stod det at man skulle sette av minst en halv time til montering. De begynte i går og holdt på nesten hele dagen, men ble på langt nær ferdig, så for å lure min snille bror til å komme tilbake i dag måtte jeg lokke med hans livrett, pinnekjøtt! Men det holdt ikke med dagen i dag heller, så jeg må jammen lure han tilbake igjen i morgen også. For det er igjen både pinnekjøtt og sitronterte til i morgen også. 

OPPSKRIFT:

Mørdeig

420g hvetemel

120g melis

2 klyper salt

110g smør

50g mandelmel

2 eggeplommer

 

Bland mel, melis, salt, mandelmel og smør til det ser ut som sand. Rør inn eggeplommene. Sett den i fryseren i 20 minutter, kjevles ut og has i paiform. La den hvile i 1 time. Stekes på 180 grader i 20-25 minutter.

Sitronkrem

6 egg

Revet skall av 3 sitroner

240g sitronsaft

100g sukker

190g smør

 

Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i ett minutt, mens du rører godt. Avkjøl til ca kroppstemperatur. Tilsett det romstempererte smøret. Bruk en mikser til å få sitronkremen glatt, fylles i den avkjølte paibunnen. Settes i fryseren til kremen er stivfrossen.

 

Marengs

6 eggehvitter

40g sukker

180g melis

 

Visp eggehvitten stiv, tilsett sukker, derretter melis. Kjøres sakte til konsistensen er glatt, brukes med en gang. Marengsen skal dekke sitronterten, lag liv i marengsen før du brenner den med gassbrenner.

xoxo Jacqueline

Endelig klarer jeg å få til et anstendig sukkerbrød!

Etter mange år med irritasjon og frustrasjon over paddeflate, salrygget sukkerbrød, har jeg JIPPI endelig funnet en oppskrift som også jeg klarer å få til. Så nå kommer jeg til å gå fra å holde meg langt unna bløtkakebaking til bursdager til å slå meg helt løs å bli veldig stolt av kakene mine, og ikke bare bake de til bursdager men finne hver en anledning til en fest. 

OPPSKRIFT:

8 egg

270g sukker

135g potetmel

135g hvetemel

2,5 ts bakepulver

 

FREMGANGSMÅTE:

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, rør det tørre sammen å sikt i eggedosisen. Vend forsiktig sammen med en slikkepott, slik at det ikke er noe luftlommer med mel i røren. Sett formen midt i kald ovn på 170 grader, stekes i ca 30 minutter.

 

 

 

xoxo Jacqueline

Toscakake minner fra min mormor .

Imorgen er det bursdag her i huset, og da kom jeg til å tenke på at da mormor levde hadde hun alltid med seg toscakake ilag. Jeg har ikke spist det siden hun ble borte, så nå tenkte jeg det var på tide å prøve seg på denne kaken. Den ble nok ikke like god som den fra barndommens minner, men duger! Da er hun liksom med meg på en måte når jeg serverer denne kaken. For det er takket-være denne damen jeg er blitt så glad i å lage mat, mange gode minner fra hennes kjøkken.

 

OPPSKRIFT: 

4 egg

270g sukker

100g smør

200g hvetemel

3 ts bakepulver

5 ss melk

 

Sukker og egg piskes til eggedosis, ha veksel svis i melk og smeltet smør.

Sikt mel og bakepulver i, deigen røres forsiktig sammen og has i godt smurt form.

Stekes på 150 grader i 25-30 minutter.

 

GLASUR PÅ KAKE:

150g grovhakkede skollende mandler

200g sukker

200g smør

4 ss fløte

 

Hakk mandlene, sukker, fløte og smør gis et oppkok. Ta kaken ut av ovnen og smør glasur over den,

sett den inn i ovnen igjen. Denne gangen bare med overvarme på 200 grader slik at kaken blir gyldenbrun og fin, ca 10 minutter.

 

xoxo Jacqueline