Kaffe kos med julekake

Mor syntes det var en mye bedre ide og bake julekake til kaffen enn de tørre som blir tatt inn og ut hele tiden.

Og her kommer oppskriften jeg har brukt :

Ingredienser

100 g margarin/smør
5 dl melk
50 g gjær
1 egg
½ ts salt
1 ½ dl sukker
2 ts malt kardemomme
750 g hvetemel
150 g rosiner (100 g sukat)

Tilberedning

Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Varm melkeblandingen opp til ca. 37 grader. Løs gjæren i melken og pisk inn egget. Bruker du tørrgjær, blandes det med melet, og melken varmes opp til ca 40 grader. Tøm melkeblandingen i en bolle og tilsett sukker, salt og kardemomme. Bland inn det meste av melet, og kna inn rosiner og sukat. Strø på litt mel og la deigen heve tildekket et lunt sted ca.en halv time. Tøm deigen ut på et melet bord og kna inn resten av melet. Del deigen i to, og klapp emnene nokså flate. Pass på at den ene siden som skal ligge ned i formen er så slett som mulig. Spray formen med formfett og trykk deigen godt nedi formen. Formen skal være halvfull. La julekaken etterheve ca. ½ time. Stekes ved 190 grader i ca. 40 minutter, men etter ca 30 minutter kan du hvelve kaken ut av formen og pensle rettsiden med sammenpisket egg og stek videre i 5-10 minutter. Da blir den blank og fin.

Saftig og god julekake som anbefales 🙂

xoxo jacqueline

 

Kjeder seg ikke

Ja i det siste har ikke denne dama hatt mye tid til bare og sitte å henge, nei hun kjeder seg ikke. Mye jobb, julestri og så må jo frøken Chanel ha sitt pelsstell, hun må jo holdes som den vakre hunden hun er og det tar sin tid.

Det har også vært tid til litt kos og gøy med barna som er det viktigste av alt for mor. Nå er det bare og se frem til nytt års aften som skal feires med gode venne.

Men da er det bare for mor og gjøre seg klar til å dra på jobb, denne arbeidsuken er ikke over enda så her er det bare og stå på. Glede seg til nytt år og nye muligheter som måtte komme.

Lengter tilbake til mitt kjære Cartagena, og et av målene for 2017 ligger der 🙂

xoxo Jacqueline

Musikk og glede :-)

Med iver, glede og høy musikk gikk mor i gang i dag. Og det sto ikke på hva hun fikk unna på en fri dag, det var ikke avslapning nei 🙂

Et stykk hund badet, fønet og børstet i hui og hast. Tatt det i betraktning ble hun ikke så verst. Da må selvfølgelig huset vaskes etter det også, og så mor 🙂

Til trivelige toner av julemusikk på full guffe har det blitt laget pepperkaker.

Pepperkakebakingen var det Elena som sto for 🙂

Mens pepperkake til Elena stekte, laget mor risboller med Non Stop og skiftet på senga. Vaskemaskinen fikk også kjørt seg litt innimellom slaga.

Kneppkaker og havreflarn ble også laget og puttet i boks. Ballkjolen som Elena kjøpte seg til juleballet i Colombia er justert og klar til torsdag, så enn så lenge så er jeg vel på god tur til ul da, men det gjenstår og se da 🙂

xoxo Jacqueline

 

 

Endelig har jeg kommet igang

Etter mye jobbing så hadde mor endelig en dag med fri, så nå er endelig mor i gang med julegave handelen. Mor og Elena tok seg en tur på Søndagsåpent og fikk unna en del.

Mens mor laget Søndags middag var Elena i full sving med gave pakking. Så mor kan ikke si det var noe annet enn en hyggelig fri dag med god julestemning i huset. Ser ut til at mor selv med mye jobb blir ferdig til jul så godt det lar seg gjøre hun også i år. Er jo heldig som har noen snille hjelpere også da 🙂

xoxo Jacqueline

 

 

Gode kanelknuter

Disse kanelknutene falt i god smak i huset hos mor, saftige og gode er de  🙂

OPPSKRIFT PÅ KANELKNUTER :

 • 125 g romtemperert smør
 • 5 dl melk
 • 1 egg
 • 0,5 pose tørr gjær
 • 150g sukker
 • 1 kg hvetemel
 • 1 ts kardemomme
 • 1 ts salt

FYLL :

 • 75 g romtemperert smør
 • 0,5 dl brunt sukker
 • 2 ss kanel

 1. Denne deigen gir ca. 20 kanelboller.
 2.  
 3. 1. Varm melken fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle, og hell melken over og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn sukker, kardemomme, salt og mel ved hjelp av en kjøkkenmaskin. Ha deretter i egg, og tilslutt det romtempererte smøret i terninger litt etter litt.
   
 4. 2. Elt deigen til den blir glatt og smidig, og ikke klistrer seg til bakebollen. Dekk til deigen med plast eller et kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 45 minutter. Mens deigen hever lager du fyllet ved å røre sammen smør, sukker og kanel.

 

 1. 3. Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20×50 cm. Smør på fyllet, og brett den ene delen inn mot midten, brett så den andre delen over slik at de dekker hverandre.
 2.  
 3. 4. Skjær ca 1 cm tykke skiver på tvers, strekk bitene og tvinn de. Lag en knute av deigen. Du holder i den ene enden, tvinner deigen to ganger rundt tre fingre og trekker enden gjennom sammen med de tre fingrene.

 1. Sett kanelknutene på stekeplate med bakepapir og dekk med plast og et klede. Bollene etterheves minimum 30 minutter.
 2.  
 3. Sett på stekeovnen på 225°C. Når kanelbollene er ferdig hevet, pensler du dem med litt sammenpisket egg og strør på litt brunt sukker. Stek kanelbollene midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.

Bare å sette på kaffen da 🙂

Ha en fin dag 🙂