En klipp og mange kopper kaffe

Dagen i dag ble bare borte på en to tre uten at jeg føler at jeg har fått gjort så mye. Startet dagen med å klippe min stefar, skravle og ta mange kopper kafe. så det var nok der mesteparten av dagen forsvant 🙂

Som den gode stefar han er så betaler han jo for klippen, så mor får noen kroner til bare seg. Så da kunne mor kjøpe de skoene hun så på salg til 200 kr, men de hadde jo kostet 1549 kr så det var et godt kjøp. Disse henger jo med begge mors ben også, da det ene er litt mindre etter en operasjon. Så da er mor fornøyd som har fått sko, og stefar som har blitt klippet.

Men mors dag er ikke over, for hun har noe på gang på kjøkkenet 🙂

xoxo Jacqueline

En god prøve

Ja da har mor koset seg og laget prøvekake,morro å prøve noe nytt.


Her har jeg laget en liten form med sjokoladekake,halvert denne oppskriften.

125 g smør
1 dl vann
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ts bakepulver

Smelt smøret i en kjele. Tilsett vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen og pisk inn 4 eggeplommer med elektrisk mikser. Ha så i sukker, mel og bakepulver. Rør deigen glatt og klumpfri. Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum. Vend dette i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret.

Sjokoladekrem:
2 egg
1 dl kremfløte
135 g sukker
50 g kokesjokolade
125 g smør
1 ts vaniljesukker

Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring. Ta kjelen av platen og rør i oppdelt kokesjokolade slik at sjokoladen smelter. Ha så i smør og vaniljesukker. Rør til smøret har smeltet og blandingen er glatt og klumpfri. Sett kjelen med kremen i kjøleskapet i minst 2 timer (se tips). Pisk den så opp med elektrisk mikser til den blir luftig og lysere i fargen.

Del kaka så i to og ha sjokoladekrem inni og på utsiden. Sett den så i kjøleskap mens du lager fondant.

200 g marshmallow

2 ss vann

2 ss flott matfett

300 g melis.

Ha vann og marshmallow i en bolle og sett i mikrobølgeovnen på full styrke tiul marshmallowsen smelter eller eser kraftig opp.

Rør inn at fett og ha i melisen,litt etter litt. Kna melisen inn med hendene.

oppbevares i romtemperatur innpakket i plast.

Del fondanten opp i ønsket antall farger og bland inn konditorfarge.

Rull ut i tynne pølser og tvinn sammen. Lag en ball og kjevl ut et lokk.

Legg lokket på kaken og form det til .

Litt kreativ i dag 🙂

Den smakte faktisk godt også 🙂

xoxo Jacqueline

 

 

Prøvebaking på G

Mors dag startet i dag med behandling hos Arne, her har han virkelig fått noe å jobbe med. Leddene i dene kroppen er vist ganske så stive og lite bevegelig, nakken bærer preg av å ha fått seg en smell.


Så beskjeden var hjem og slappe av,noe jeg og Peppsi klarte en liten stund 🙂 Før mor kom på at hun skulle gjøre rent stekeovnen,så da var hun i gang igjen 🙂

Så fant mor på at tiden var inne for å starte å prøvebake noen kaker som kan passe til komfirmasjon,så får vi se hvordan det går 🙂

Ha en fin da

xoxo Jacqueline

 

 

Mor er i gang :-)

Etter en noe lite hyggelig start på dagen med en syk hund der det kom i begge ender,og litt av en vakejobb.Så fant mor på og begynne men noe mer hyggelige sysler.

Frem med symaskinen og begynne of sy inn bunaden til Elena…..


Her er det jo bare å ta seg tid å være nøye,for hatverk er lastverk sa mormor.Og når jeg sitter ved symaskinen er hun alltid med meg i mine tanker,for da kommer alle de gode minnene frem.

Men der er livt sydd inn og klart til prøving før skjørtet tilpasses.Denne Rondastakken er o etter Arnts mor og må sys inn mange hakk så det er viktig med prøving her.Men det er gøy at Elena vil ha den på sin store dag 🙂

xoxo Jacqueline

 

 

Party fikser,kokk ,konditor,servitør,vaskehjelp,sydame og mor

Når man skal fylle mange sko så er det viktig og begynne i god tid og planlegge.For 8 Mai skla Elena komfirmeres og mor har mange baller i luften.Så hudet er fuldt av tanker og planer som skla settes ut i liv.Når man skal lage mat til nesten 50 stykker så må man legge en plan om hva som skal lages,og hva man kan gjøre i god tid.Hvordan skal kaken se ut og hvor mange må man ha.Koldtbord er greit men hva skal men ha på det.Brus,kaffe,servietter,lys og blomster må til,her må jeg handle inn litt og litt.Bord og stole må lånes inn,og det må gjøres plass.

Da må det også tas en god rund med bøtte og vann når møbler flyttes rundt.Så aldrig så galt at det ikke er godt for noe,da får jeg jo vasket under både det ene og det andre :-))))

Så her er det bare for mor og begynne og skrive lister og legge en god plan for og få dette til å gå opp 🙂 Men jeg har trua på at dette kommer til å gå så bra så da gjør det de :-)Planleggingen er i gang i god tid,så det skal ikke stå på det.Først er det å ta frem symaskinen og sy inn en bunad så er vi på tur 🙂

xoxo Jacqueline

 

Søndag,nei det var Mandag jo

Mor har hatt søndagsfølelse i hele dag,strikking og beba høyt 🙂 Men det er jo ikke søndag så  da blir det ikke pizza i dag danei siste innspurt av påsken.

Så i dag ble det faktisk servert pinnekjøtt hos mor,da blir det nok November før det står på menyen igen.

Det er jo også skolefri i morgen så det blir en myk overgang til hverdagen,så kyllin ger og gule lys får få stå til i morgen.Men resten av dagen skal nytes med avslapping ro, mor har en nakke som ikke er noe særlig om dagen.

xoxo Jacqueline

En hyggelig dag

Da har mor hatt besøk av 7 herlige ungdommer til middag,kalkunen falt i smak 🙂


Det var helt greit og bytte ut en dag med lam og ta kalkun i stedet.

Noen omganger med yatzey ble det også.Der fant vi ut at Philipe måtte ha en pakt med en viss en og Adrian bare suger i dette spillet :-)))))

Og litt ble det til overs så studenten kan få med seg matpakke hjem 🙂

xoxo Jacqueline

 

Forbereder morgendagen

I dag har mor koset seg med denne jenta. Vi måtte jo ta oss en tur på butikken og fylle på litt som manglet i køleskapet.Elena hadde jo fri i dag men det var ikke så lurt å vise seg på jobb på en dag  som denne hvor det er litt kaos,så hun ble huket inn å måtte helpe til litt så de fik unna den verste køen.Men nå har dama tatt seg en tur på kino,så da er mor allene hemme.

Mor har begynt å forberede morgendagen,da kommer det en del av mors store barn på middag.Så kalkunen er snart ferdig tinet og klar til og kryddres og fylles så det bare er å putte den i ovnen i morgen.

Mor gledre seg til i morgen når huset igjen fylles av folk,bråk,ståk og latter.Det er deilig med noen stille dager men nå er mor lei det på en god stund.

xoxo Jacqueline

Nye venner :-)

Ja nå er det bar mor og denne vakkre jenta her som er hjemme,og hundene da så klart.De andre har dratt noen hitt og noen ditt,men Elena ville holde mor med selskap og så har hun jobbet litt også denne flinke jenta.Mor har også et oppdrag for når alle drar må noen passe på at alt er på stell.

Så mor er også barnepike på denne fine gjengen her,det er ingen sak for de er så greie å ha med og gjøre.

Mor var ganske så populær når hun kom og hadde med seg en stor pose med tørket brød.For mor er det viktig at alle skal kose seg med noe godt nå når det er påske 🙂

Og koppelammet Irma som ikke er noe lam lenger reiste seg pent på to og takket for maten.Her har nok or fått seg noen nye venner,bare det at en dag så blir de middag men sånn er livet 🙂

xoxo Jacqueline

Trengte hjelp :-)

Mor har vært så heldig og få overta elste sønn Philipes laptop,han hadde glort det meste klart for mor 🙂 Men det var noen småting som måtte legges inn og der er ikke mor så god,men mor vet råd.

Da baker man kanelsnurrer å sender ut melding til alle barna om det 🙂

Der fikk jeg helt rett for der dukket det opp fler som kunne hjelpe mor ja <3 Så og friste med nystekt bakverk er en sikker vinner for å lure til seg besøk fra de store gutta <3

Så da er det bare for mor og venne seg til å bruke den for nå har hun jo vent seg til mus og annet tastatur,men det kommer hun nok fort inn i igjen :-)Siden det regner og er grått så er det inne dag i dag og så er jo ikke mor helt frisk enda heller så da der det greit på leke med PC`n.

Ha en riktig god påake alle sammen 🙂

xoxo Jacqueline