Flatbrød og jule kos

Ja nå har mor noen dager fri fra jobb, så da er bet bare og kose seg og forberede seg til jul.

I dag var det åpning av julehuset på Hageland……….

Så klart var mor på plass……..

Mye fint man kunne ha tenkt seg, og gode ideer å ta med hjem.

Mor fikk inspirasjon til å dra hjem å lage flatbrød.

Oppskrift på flatbrød :

  • 7 dl vann
  • 1 kg grovbakstmel
  • 1 ts salt
  • 2 dl byggmel til utbaking

Bland salt og mel i en bakebolle. Kok opp vann og hell det over.

. Avkjøl noe og elt deigen sammen. Deigen skal være fast. Legg den i en plastpose i kjøleskapet til den er kald helt igjennom. Deigen kan ligge i kjøleskapet til neste dag.

 Form hvert emne til en flat, litt tykk leiv. Dekk leivene med plast.

Ha godt med byggmel på rent bakebord og kjevl fra midten og utover til tynn stor leiv. Pass hele tiden på at leiven er løs på bordet. Børst av løst mel.

Flytt leiven over på varm takke ved hjelp av bakstefløyen. Den siden som var opp på bakebordet skal være ned på takken. Børst av løst mel og dra over rullen slik at flatbrødet fester seg til takka og ikke krymper.

 Stek flatbrødet til det begynner å bli tørt på overflaten, snu og stek det videre til det har litt brune flekker. Pass varmen så det ikke blir brent. 

Leivene behøver ikke steke ferdig på takka, de kan brettes i to, legges i stekeovnen og etterstekes/tørkes ved 100 °C med åpen ovnsdør.

Oppbevar flatbrød kaldt og tørt.

Fikk også tid til å lage litt mer jul i heimen 🙂

xoxo Jacqueline

 

 

 

 

Går ikke fort, men det går frem over

Må jo innrømme at jeg ikke var noe skole lys, så nå når jeg skal lære Spansk så gjør jeg det på min måte.Nei det går ikke fort men det går frem over,raser ikke gjennom kurset. Men går ett stykke frem så repeterer,repeterer og repeterer til det sitter noen lunde før jeg går videre, ellers får man jo ikke noe ut av di senere leksjonene heller.

Noe jeg slet med på skole, klarte aldri å lære noe godt nok før vi gikk videre på noe annet. Da var du inne i en ond sirkel, og bare fortsatte med å slite.Alt ble bare tungt, interessen og lysten til å jobbe ble borte.

Men nå er jeg voksen og kan gjøre som jeg vil, og har lært meg selv å kjenne . Ikke mins er jeg trygg på den jeg er, vet nå at jeg ikke er dom men bare trenge mer tid og andre måter å lære på.

Lysten til å kunne snakke Spansk har alltid vært der, men siden jeg har tenkt på meg selv som dom har det ikke blitt til at jeg har gjort så mye før for å lære det. Men med åren har jeg funnet ut at jeg slettes ikke er dom, og nå er det viktig å lære å snakke dette språket.

Her er det jo snakk om å lære et språk for å kunne kommunisere med min kjære familie i Colombia. Så da er det jo ikke snakk om mangel på motivasjon heller. Ja jeg klarer å kommunisere litt, men det er et stykke igjen til at jeg kan si jeg snakker Spansk. 

Ganske sikker på at jeg en dag kan si, ja jeg snakker Spansk. For når jeg gjør det på min måte kan jeg lære <3

Det som gjør meg trist i dager er at det sikker er mange som går gjennom skolen med samme følelsen som jeg hadde, at man er dom! Men vel i dag er jeg vel egentlig smartere en mange av de smarte på mange måter <3 😉

xoxo Jacqueline

Hater høst, men elsker jul.

Mor hater høst,vinter og kulde men elsker jul. Så når November er i gang starter denne dama med å lage jul sakte men sikkert. Har alltid jobbet mye i jula, men vil jo kose meg meg jul jeg også så da er det bare å begynne tidlig.Her gidder vi ikke å stresse men tar hensyn til mine egne ønsker og behov.

Den lille fritiden jeg har i slutten av November og Desember skal jeg kunne kose meg med og nyte julestemningen når de siste forberedelsene til jul i heimen gjøres.

Her i huset er det mors jul som gjelder og ikke hva andre gjør,syntes og mener. For November, Desember og store deler av Januar så er det jule hus hos mor, noe som gjør denne fryktelige tiden av året litt lettere å takle. 

Farge,lys og lukten av grønnsåpe og god mat gjør en jo i bedre humør. Så  nå er det i gang hos mor jula er på vei inn, og mor har fri helg så da har hun noe å kose seg med. Fri helger blir mangelvare fremover så nå skal jeg kose meg <3

God helg alle samen, måtte den bli fin <3

xoxo Jacqueline