Krabbekaker

Oppskrift :

4 krabbeskjell

2 ss majones

1 ss potetmel

2 ss griljermel

1 presset hvitløkfedd

1ss gressløk

1 ss koriander

0,5 rød chili

1 ts salt

0,25 ts kajennepepper

1 ss finhakket persille

1 ss søt chilisaus

1 egg

Hakk chili,løk og urter ferdig,bland sammen med de andre ingrediensene.Rør krabbefarsen sammen til en smidig masse.Tilsett griljermel til den fastner,smak til med salt og pepper.

La farsen hvile kjølig en halv times tid.Form kaker som stekes på middelsvarme i smør og olje til de er gylne på begge sider.

xoxo Jacqueline

 

Barnløs

Ja det er fredagskveld og jeg er barnløs,kunne tatt danseskone på men er nok ikke i farta til det 🙂

Får bare lage seg noe godt og bite i og slenge seg ned i sofaen og se på tv.Begynner nok og bli bedre for jeg kjeder meg litt her uten unger i huset.

Dere må ha en fin Fredagskveld alle sammen 🙂

Kremostsuppe

 

oppskrift på kremostsuppe :

2 løk

1 purre

400 g kjøttdeig

1 ss smør

8 dl kraft eller buljong

1 rød paprika

2 p kremost

 

Hakk løken og kutt opp purren.La kjøttdeig,løk og purre surre i litt smør i en panne til løken er litt gyllen.Tilsett kraften og la det koke i 30 min.

Kutt paprikaen i biter og tilsett det i blandingen.Rør inn kremosten forsiktig i suppen,suppen skal bare trekke etter at osten er tilsatt. Smak til med salt og pepper.

Braød :

4 skiver gammelt brød

Revet parmesan

1 hvitløkfedd

olivenolje

 Stek brødet litt i pannen med olje og hvitløk.Trykk godt med parmesan inn i begge sider av brødet.Tøm pannen for olje og stek brødet gyllent på begge sider i pannen.

xoxo Jacqueline

Sofaen min venn.

Dagen i dag har ikke vert så mye bedre enn i går nei,så sofaen har vert min venn i dag også.Har ikke orket å ha dårlig samvittighet for det jeg ikke har orket og gjøre en gang,men nå får det være nok.Nå gidder jeg ikke å være i dårlig form mer,så i morgen vil jeg ha en bedre dag 🙂

xoxo Jacqueline

Bakt skrei med oliven,kapers og løk

 Ha salt og pepper på torsken og bak den i ovnen i 8-10 min på 180 grader.

Søtpotetpure :

Ca 400 g søtpotet

1 appelsin

1 ss smør

1,5 ss olivenolje

Skrell og skjær søtpoteten i biter,kok den møre i vann med appelsinskal i.Hell av vannet,la det dampe bort overflødig væske.Kjør søtpotetene i en blender med smør,olivenolje og saften fra en halv appelsin.Smak til med salt.

Olivenblanding :

75 g smør

1 liten løk

2 kokte egg

15 sorte oliven

1,5 ss kapers 

Hakket persille

Skrell og grovhakk eggene. Smelt smøret i en kasserolle,tilsett finhakket løk og la det surre i 3-4 min.Tilsett eggene,kapers og olivenene,bland tilslutt inn finhakket persille.

xoxo Jacqueline

 

Nesten som en mann :-))))

Har nå vert syk siden Fredag å orker nesten ingen ting.Sååååååå syk har jeg vert,føler meg nesten som en mann 🙂 Dere har fått en pause fra meg for har ikke orket noen ting.Endelig i dag så er jeg litt bedre av influensaen,men da slo maven seg vrang.Ja ja det er like så godt å ta alt på en gang å bli ferdig med det.

Men tross alt så har jeg fått gjort mer i dag enn jeg har gjort på nesten en uke,så det går fremover selv om jeg er langt fra frisk enda.Blir mye soving om dagen også,men det skal sikkert til for å bli frisk.

Håper på en enda bedre dag i morgen,så går det min vei 🙂

xoxo Jacqueline

Kjøttboller i selerisaus.

800 g kjøttdeig

1 hakket løk

1 hakket hvitløkfedd

1 hakket rød chili

2 egg

2 dl melk

2 dl brødkrumme 

1 ss potetmel

1 l kraft eller buljong

1 ts salt

1 ts pepper

Litt raspet muskatnøtt

Alt blandes godt sammen i kjøkkenmaskinen.Form små kjøttboller som stekes brune på alle kanter i middels varm panne.Has så over i en kasserolle og trekkes i 1 l kraft i 10 min.Ta så kjøttbollene ut av kasserollen,hell kraften over i et litermål så kan du bruke kjelen til og lage sausen i.

Saus :

75 g smør smeltes i en kjele,tilsett 3 ss mel og spe med kraften til du får en passe tykk saus,Kutt 3 stangselleri opp i fine biter å ha den oppi sausen,la det stå og trekke til sellerien blir mør.Smak til med salt,pepper og sitronsaft,ha så kjøttbollene tilbake i gryta.

Hakk till av bladene til stangsellerien og strø over ved servering 🙂

xoxo jacqueline

Ned for letting :-/

Da gikk jeg og Cassandta ned for telling begge to,gårsdagen var vi ikke mye oppe av senga.Er litt bedre i dag men slettes ikke bra nei,så det blir en rolig dag i dag også.

De andre er dratt til Kongsberg i helgen for og stå på ski,et par støvler står igjen i gangen så det blir spennende og høre hvordan det gikk.

Jeg kryper under pleddet i godstolen,men dere andre må ha en super dag 🙂

Andalusisk kikertsuppe

Oppskrift :

1 hakket løk

2 hakkede hvitløkfedd 

2 selleristenger kuttet opp

1 hakket gulerot

250 g chorizo i skiver

00,5 ts paprikapulver

litt safran

1 boks hakkede tomater

13 dl kyllingkraft eller buljong

1 boks kikerter

125 g frisk spinat

salt og pepper

Stek grønnsakene i olivenolje,ha så i chorizoen.Rør inn paprikapulveret og safran,ha så i tomatene og kraften.La suppen koke i 20 min under lokk.Skyll kikertene og ha dem og spinaten i suppen,smak til med salt og pepper 🙂

En smaksrik suppe som er godt servert med brød til 🙂

xoxo Jacqueline

 

 

Latter og bråk :)

Ja det er som kjærlighet på pinne for meg,søtt og godt <3 Er ikke noe som er mer hyggelig en barn som koser seg å har det gøy :-)Når andre trives og har det ok er jeg lykkelig.

For meg så er det ikke noe som er bedre enn når barna har venner på besøk,da lever huset.Alle hjem skal jo bli levd i,ellers er det ikke noe lykkelig hjem spør du meg.Barn som spiller spill som mor ikke er med på,men er den som er i bakgrunnen å kan mange av svarene.Får meg til å lure litt på hvorfor jeg var så dum på skolen :-)))

For meg er å høre latter å glede ikke støy,men glede over at andre koser seg å har det bra.Jeg forstår nok ikke helt de som ikke ser det på samme måten,for det gir meg glede når andre har det bra <3 Den største gleden er vel å glede andre,er det ikke slik da?

Det tror jeg er nøkkelen til og bli lykkelig selv også <3 Vi har da disse barna hos oss så kort tid,plutselig er de voksene og lever sine egne liv.Da sitter man der med et stille hus som går deg på nervene for det er så stille og tomt.

Så i dag blir det fyr på peisen og mor blir med på spillet,skal gruse disse ungene jeg 🙂 hvis det ikke kommer inn noen som er smartere enn meg da :-)))

xoxo  Jacqueline