Pai med kirsebær

Oppskrift på bunn :

  • 4 dl hvetemel
  • 200 g smør
  • 1 dl melis
  • et par klyper salt
  • 1 eggeplomme

Arbeid sammen mel,smør,melis og salt i en kjøkkenmaskin.Ha i eggeplommen og elt alt raskt sammen til en deig.Tykk ut i små pai former,la de hvile i kjøleskapet i 30 min.

Fyll med kirsebær kompott 

 

Fyll: 

500 g kransekake deig

200g smør

1 dl melis 

5 egg

Bland alt sammen til en røre som has på toppen av kirsebær kompotten . Stekes på 175 grader i ca 30 min.

xoxo Jacqueline

Colombianske empanadas

Det begynner å bli kaldt på mor om dagen, og lengselen til Colombia begynner å bli større og større. Vel da får man gjøre det man kan i det minste lage Empanadas da,så man får smaken av Colombia i det minste <3

Fyll:

500 g karbonadedeig

1 løk

1 stilk stangselleri 

2 fedd hakket hvitløk

! liten eske rosiner

2ss olje

1ts salt

1 ss paprikapulver

1ss basilikum 

0.5 ts kumin

1 ss tomatpure

2 ss Worcester saus

4 hardkokte egg

sorte oliven

1 egg til pensling

Hakket persille

Tilsett krydderet i karbonadedeigen,alt bortsett fra paprikapulveret. Og la det hvile i 15 min.

Stek løken og sellerien godt, ta den ut av pannen og stek kjøttet. Ha så kløe, sellerien,rosiner og resten av ingrediensene i sammen med kjøttet.

Deig :

500 g hvetemel

200 smør 

1 ts salt

 2 dl vann

2 ts bakepulver

Bland mel, bakepulver og salt sammen. Smelt smøret og tilsett det lunkent vann,kna deigen sammen til alt er godt blandet.

Lag en sirkel som er ca 20 cm i diameter og 2 cm eller mer i tykkelse. Fyll med 1,5 ss med fyll, ei skive med egg og en oliven. Hele fyllet må være på den ene halvdel av deigstykket. 
Ta tak i den andre kanten og dekk over fyllet. Brett godt sammen i skjøtet slik at ikke noe fyll renner ut. Pensle en eggeplomme iblandet litt paprikapulver og lag et lite hull i midten. Empanadasene stekes så i 20 min på 200 C

Da er det bare og glede seg til de er ferdig stekt 🙂

Lene seg tilbake med en nystekt Empanada og drømme 🙂

Håpe det ikke går for lenge til jeg er tilbake i mitt kjære Cartagena <3

xoxo Jacqueline

 

 

 

Kanelknuter

Lysten på noe digg til kaffen ble for stor så valget ble å lage kanelknuter,  det vet jeg får

Deig

950 g hvetemel (ca.)
5 dl melk (ca. 20 grader)
25 g gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
125 g sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 egg
150 g

smør , i terninger

Ha alle ingrediensene til bolledeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Det er ikke nødvendig å røre ut fersk gjær i væsken, bare smuldre den lett opp med hendene. Det beste resultatet får du dersom du benytter en kjøkkenmaskin med eltekroker. La deigen elte i 10-15 minutter på sakte til middels fart. Juster eventuelt med mer mel dersom deigen virker løs.

Tilsett så smøret i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter 5-10 minutter. Øk gjerne farten underveis. (Har du ikke kjøkkenmaskin kan du fint lage bollene for hånd. 

Kle bakebollen med plast eller ha på lokk, og sett deigen på et trekkfritt sted for heving, i ca. en times tid. Det er viktig at deigen får heve seg i sitt eget tempo. En tommelfingerregel er å la den heve til omtrent dobbel størrelse. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme.

Fyll

6 ss brunt sukker (eller hvitt)
2 ss kanel
125 g smør , mykt

Ha bolledeigen på melet underlag, del den i to, og kjevle hver del ut til en rektangulær leiv som er 50-60 cm bred. Bre smøret utover halvparten av leiven, og strø sukker og kanel over (eller du kan røre sammen ingrediensene og bre det utover).

Legg kanelsnurrene på bakepapirkledt stekebrett og la dem etterheve under klede i 30-60 minutter. Pensle de ferdighevede kanelsnurrene forsiktig med sammenvispet egg og strø eventuelt litt perlesukker over.

Stek kanelbollene midt i ovnen ved ca. 225 grader (over- og undervarme) i 10-12 minutter. Steketiden vil variere alt etter hvor stort bakverket ditt er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden. Snurrene er ferdigstekte når de har en gylden overflate og er lett brune under.

Da er det bare og sette på kaffen så den er klar 🙂

xoxo Jacqueline