Ja da er slag nr 5 og 6 i boks her i huset til jul,det ble havreflarn og brune pinner.
Ingredienser :
- 75 g smør
- 100 g havregryn, lettkokte
- 1 stk egg
- 125 g sukker
- 1 ss hvetemel
- 1 ts bakepulver
Varm opp stekeovnen til 200 grader. Dekk en stekeplate med bakepapir.
Smelt smøret og bland det varme smøret med havregrynene.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bruk en slikkepott og vend inn havregryn, mel og bakepulver i eggedosisen.
Bruk to teskjeer for å legge deigkuler på stekeplaten. Havreflarnene flyter utover, så ikke legg mer enn 10 deigkuler per brett.
Stek havreflarnene på midterste rille i ovnen i cirka 5-6 minutter, eller til havreflarnene er gylne og litt mørkere mot kanten.
Avkjøl havreflarnene på stekeplaten til de har stivnet nok til å flyttes over på en rist. Flytter du på dem for tidlig, vil de bøye seg.
Brune pinner :
-
200 gromtemperert
-
200 gsukker
-
1 stkeggeplomme
-
1 sslys sirup
-
½ tsmalt kanel
-
1 tsvaniljesukker
-
1 tsnatron
-
300 ghvetemel (ca)
Pensling og dryss:
-
1 stksammenvispet egg
-
1 dlperlesukker
-
1 dlhakkede mandler
-
1
Sett stekeovnen på 175 °C. Ta frem stekebrett med bakepapir.
-
2
Rør romtemperert smør og sukker godt. Når smør-sukker-blandingen er blitt hvit og fin blander du inn sirup, mel, kanel, natron, vaniljesukker og eggeplommer.
-
3
Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.
Pensling og dryss:
-
4
Pensle med egg, dryss på mandler og sukker.
-
5
Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen. Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.
Så er det bare å glede seg til en kopp kaffe 🙂
Jacqueline
0 kommentarer