Føler seg litt gæren, lurer broren sin med pinnekjøtt og sitronterte

Jeg har endelig fått mitt ønske om drivhus, så min kjære samboer og bror driver nå å monterer. I papirene som fulgte med stod det at man skulle sette av minst en halv time til montering. De begynte i går og holdt på nesten hele dagen, men ble på langt nær ferdig, så for å lure min snille bror til å komme tilbake i dag måtte jeg lokke med hans livrett, pinnekjøtt! Men det holdt ikke med dagen i dag heller, så jeg må jammen lure han tilbake igjen i morgen også. For det er igjen både pinnekjøtt og sitronterte til i morgen også. 

OPPSKRIFT:

Mørdeig

420g hvetemel

120g melis

2 klyper salt

110g smør

50g mandelmel

2 eggeplommer

 

Bland mel, melis, salt, mandelmel og smør til det ser ut som sand. Rør inn eggeplommene. Sett den i fryseren i 20 minutter, kjevles ut og has i paiform. La den hvile i 1 time. Stekes på 180 grader i 20-25 minutter.

Sitronkrem

6 egg

Revet skall av 3 sitroner

240g sitronsaft

100g sukker

190g smør

 

Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i ett minutt, mens du rører godt. Avkjøl til ca kroppstemperatur. Tilsett det romstempererte smøret. Bruk en mikser til å få sitronkremen glatt, fylles i den avkjølte paibunnen. Settes i fryseren til kremen er stivfrossen.

 

Marengs

6 eggehvitter

40g sukker

180g melis

 

Visp eggehvitten stiv, tilsett sukker, derretter melis. Kjøres sakte til konsistensen er glatt, brukes med en gang. Marengsen skal dekke sitronterten, lag liv i marengsen før du brenner den med gassbrenner.

xoxo Jacqueline

1 kommentar
    1. Både ser og høres veldig godt ut. Regner med at egentlig så saboterer bror din drivhus bygging for å få god mat 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg