Jeg har endelig fått mitt ønske om drivhus, så min kjære samboer og bror driver nå å monterer. I papirene som fulgte med stod det at man skulle sette av minst en halv time til montering. De begynte i går og holdt på nesten hele dagen, men ble på langt nær ferdig, så for å lure min snille bror til å komme tilbake i dag måtte jeg lokke med hans livrett, pinnekjøtt! Men det holdt ikke med dagen i dag heller, så jeg må jammen lure han tilbake igjen i morgen også. For det er igjen både pinnekjøtt og sitronterte til i morgen også.
OPPSKRIFT:
Mørdeig
420g hvetemel
120g melis
2 klyper salt
110g smør
50g mandelmel
2 eggeplommer
Bland mel, melis, salt, mandelmel og smør til det ser ut som sand. Rør inn eggeplommene. Sett den i fryseren i 20 minutter, kjevles ut og has i paiform. La den hvile i 1 time. Stekes på 180 grader i 20-25 minutter.
Sitronkrem
6 egg
Revet skall av 3 sitroner
240g sitronsaft
100g sukker
190g smør
Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i ett minutt, mens du rører godt. Avkjøl til ca kroppstemperatur. Tilsett det romstempererte smøret. Bruk en mikser til å få sitronkremen glatt, fylles i den avkjølte paibunnen. Settes i fryseren til kremen er stivfrossen.
Marengs
6 eggehvitter
40g sukker
180g melis
Visp eggehvitten stiv, tilsett sukker, derretter melis. Kjøres sakte til konsistensen er glatt, brukes med en gang. Marengsen skal dekke sitronterten, lag liv i marengsen før du brenner den med gassbrenner.
xoxo Jacqueline
Både ser og høres veldig godt ut. Regner med at egentlig så saboterer bror din drivhus bygging for å få god mat 🙂