Siden det var Elena og mamma dag i dag fikk hun bestemme middagen i dag,fiskegrateng.
Elena og jeg har koset oss sammen i hele dag.Vert på cafe,og skravlet litt med en venninne.Det er deilig og ha noen slike dager i blant,hvor man får litt ekstra oppmerksomhet nå man tros alt er ny operert tenker jeg.
Nå skal jeg bruke resten av kvelden til og planlegge kakebaking til voksenbursdagen til Elena på Fredag
Oppskrift på fiskegrateng
800-1000 g fisk jeg bruker torsk og litt laks.
5 dl fiskekraft
100 g hvetemel
100 g smør
Salt og pepper
0,5 ts revet muskatnøtt
6 egg
150 g revet ost
1pose selskapsblanding
3 ss ukokt makaroni
strøkavring
kok makaronien,tøm av vannet og sett den til side.
Pisk fiskekraften og melet sammen,sett det over varmen og kokk på.Tilsett smøret litt etter litt,salt pepper og muskatnøtt,under stadig visping.Rør inn eggeplommene en og en av gangen.Tilsett halvparten av den revende osten,selskapsblandingen,makaronien og fisken.Stivpisk eggehvittene og vend den inn.
Has i form og strøs med resten av osten og strøkavring.Stekes på 180 grader i ca 40 min.
Denne oppskriften kan fint halveres for dem som ikke lager middag til så mange som meg 🙂
Lurt og kjøpe en billig loff,skjære den opp i skiver og tørke.Kjører den i food processoren,vips masse strøkavring.
xoxo Jacqueline