Når man er syk er ikke matlysten på topp,så Elena fikk velge middag i dag.Gratinert blomkål og brokkoli i ostesaus var det hun ville ha,nydelig sommermat.
Oppskrift på gratinert blomkål og brokkoli i ostesaus.
2 blomkålhoder
1 bunt brokkoli
1 boks skinke
1 løk
2 fedd hvitløk
3 ss mel
5 dl av vannet kålen er kokt i.
75 g smør
5 dl revet ost
Sitron
Raspet muskatnøtt
salt og pepper
Kok opp lettsaltet vann,og la blomkålen og brokkolien trekke i ca 5-6 min.
Smelt smøret,ha i hakket løk og hvitløk la det bli blankt.Rør inn melet,spe med kokevannet fra kålen og la dette små kokke i 3-4 min.Ha i salt,pepper,raspet muskatnøtt og presset sitronsaft etter smak.Rør inn 2,5 dl raspet ost.
Ha blomkålen og brokkolien i en ildfast form,strø kuttet skinke over.Tøm over ostesausen,strø på resten av osten på toppen.Jeg bruker ofte litt brødkrumme på toppen også når jeg gratinerer,blir fastere og sprøere da.Settes i ovnen på 180 grader i 10-15 min.
xoxo jacqueline
Nam! dette skal virkelig prøves 😀
Sjekk gjerne ut mitt nyeste innlegg 😀
FashionPlanet: 🙂