Nei da det ble ikke pølse i lompe til middag dag:-)Ble ravioli med pesto:-)
Var ganske gøy og prøve seg på noe jeg ikke hadde prøvd meg på før 🙂
Oppskrift på ravioli
5 eggeplommer
2 hele egg
400g hvete eller durumhvete
2 ts god olivenolje
0,5 ts salt
For enkelthets skyld kan du tilsette egg,plomme og 2/3 mel og olje i en kjøkkenmaskin.Kjør til det er blandet og klumpet,deigen skal slippe bollen men ikke være for tørr.Tilsett mel til deigen har passe konsistens.En fuktig deig,men som ikke klistrer seg til fingrene.Ha den på benken og kna den sammen med saltet.Pakk den inn i plast og la den hvile i kjøleskapet i en time.
Fyll
250 g kjøttdeig
1 sjalotteløk
1 fedd hvitløk
3-4 champinjong
250 g ricottaost
2 dl raspet parmesan
2 never med babyspinat
Stek kjøttdeigen,tilsett sjalotteløk,hvitløk og sopp i små biter.La det surre et par min,tilsett spinaten og la den falle sammen.Bland inn ricottaosten og la den smelte inn,ha i parmesan,salt og pepper.
Kjevl ut deigen ganske tynn,og kjør den gjennom en pastamaskin.Legg så fyllet i,og dekk med et nytt lag.Mellom pastaflakene kan det være gunstig og pensle med eggeplomme eller litt vann.Form pastaputer og klem ut luften før du forsegler putene.Legges på et brett med mel.Kan oppbevares på frys,eller has rett i lettsaltet kokende vann i 2-3 min.Husk olje i vannet,for at de ikke skal klebe:-)
Ha en fin kveld 🙂
xoxo Jacqueline