I dag fikk jeg så lyst til og bake landbrød,det ble nydelig lett og luftig.Hemmeligheten ligger i heving og mer heving :-)Så da ble det pasta med nystekt landbrød til middag,ble mett og mer enn det kan en si 🙂
For og lage dette landbrødet trenger du.
1,5 l hvetemel
4 dl fint rugmel
3 ts salt
9 dl vann
2 ss honning
1 pose tørr gjær
4 ss olivenolje
Bland vann,salt,honning,gjær og olivenoljen med halvparten av melet.La dette stå og heve i 30-40 min,bland i resten av melet og la det stå og heve i 1-2 timer.Kna deigen,lag 2-3 runde la stå i 30 min og skjær i dem med en skarp kniv.Heves så i 1-2 timer,jo mer heving jo bedre brød 🙂 Forvarm ovnen på 250 grader,sett brødet mitt i ovnen og skru ned til 200 grader.Stekes i 30-40 min.
Og for en deilig duft som brer seg i huset når man baker brød mmmmm 🙂
Ha en fin kveld 🙂
xoxo Jacqueline
YUMMIE!!
Det brødet så kjempegodt ut!
Anna Konstanse: Ja det var kjempegodt 🙂 Anbefaler og prøve det 🙂
linn: Yes mmmm :–)