800 g kjøttdeig
1 løk
1 fedd hvitløk
1 chili
1 stangselleri
2 gulerøtter
2 ss tomat purre
2 bokser hakkede tomater
3 ss soya saus
2 ss worcester saus
1 st kanel
2 ts timian
2 ts oregano
2 ts basilikum
salt og pepper etter smak
12 lasagne plater
Brun kjøttdeigen og ha den over i en kjele.Blank løk,hvitløk,gulerot og stangselleri,ha så i tomat purren og la den surre i en minutt før du har i tomatene.Gi det et opp kok,hell det over kjøttdeigen.Smak til med krydderet la det stå og små koke mens du gjør det andre klart.
Ostesaus :
100 g smør smeltes,ha på 3 ss hvetemel og spe på med melk til du får en passe tykk saus. Jeg har oppi en boks med Riccota ost,men kan jo bruke ost etter ønske. Smak til med salt,pepper,muskat nøtt og presset sitronsaft.La stå på svak varme mens du gjør det andre klart.
Bacon og spinat fyll :
Brun 150 g bacon i små biter,ha i en hakket 3-4 sopp i skiver, gul løk og ett hvitløk fedd presset.Tilsett en pose med fersk spinat,la det synke sammen.Hell over 2 dl fløte og la det tykne litt før du har i 2,5-3 dl raspet Parmesan.
Legg et lag med 3 lasagne plater,ha kjøttsaus over. Nytt lag med lasagne plater,så bacon og spinaten.Nytt lag med plater,mer kjøttsaus,plater så ostesausen.Strø på litt brødkrumme og raspet ost,inn i ovnen på 180 grader i ca 30-40 min til den er gyllen på toppen.
Server med salat og godt brød 🙂
xoxo Jacqueline