Oppskrift :
2 Sjalottløk
1 gulerot
1 liten fennikel
3 ss olje
2,5 dl hvitvin
1 kg blåskjell
Kutt opp grønnsakene i små terninger,blank det litt i oljen.Tilsett hvitvin og blåskjell,damp det til skjellene har åpnet seg. Ta ud skjellene og kast de som ikke har åpnet seg.
Ca 1 kg fisk etter ønske
0,5 kg urensede reker
3 egg
1 boks rømme
3 ss hvetemel
1 l fiskekraft/buljong
Gressløk
Hell fiskekraften i kjelen med blåskjell kraften.Rist ut 3 ss hvetemel i litt vann,tilsett litt og litt til kraften tykner litt.ha fisken i biter opp i suppa,tilsett 1 beger rømme og sammenpisket egg som vendes inn.La det trekke i 5 min,strø så over reker og gressløk. Serveres med varme rundstykker med masse smør mmmmmmm 🙂
xoxo Jacqueline
0 kommentarer