Da var det helstekt ytrefile,soppstuing og hasselbakte poterter som sto på menyen :-)Var ikke dumt nei.
Oppskrift på hasselbakte poteter:
8-10 poteter
olivenolje
Hvitløksalt
Pepper
Brødkrumme
Parmesan
Vask potetene godt,kan skrelles men er ikke nødvendig hvis man kjøper gode poteter.Skjær potetene i tynne skiver,men ikkehelt i gjennom,de skal henge sammen i bunnen.Legges i en ildfas form,pensles med olivenolje.Ha på hvitløksalt og pepper,stekes på 180 grader i 20 min.Ta dem ut og pensle med mer olivenolje,stø på brødkrumme og raspet parmesan. Inn i ca 10 min til.
Kremet soppstuing:
300 g sopp
1 løk
2 dl fløte
salt
Pepper
1 ss soyasaus
stek sopp og løk gylleni en panne med smør.Tilsett fløte og la den koke litt inn,smak til med salt,pepper og soyasaus.
Ytrefilen saltes og peppres. Brunes godt på begge sider,etterstekes på170 grader i 10 min 🙂
Serveres med et glass rød vin 🙂
xoxo Jacqueline