Hønsefrikase med urter

1 stor høne

1 løk

1 liten kålrot

vann 1,5 ts salt

pepperkorn

1 laurbærblad

4 gulerøtter

2 persillerøtter

1 blomkålhode

1purre

12 sukkererter

Tillsalt,pepper,laugbærblad og vann,la høna trekke i 1,5-2 timer.Del grønnsakene i mindre biter,og la det koke med de siste 8-10 min.Blomkål,sukkererter,løk og purre trenger ikke så lang tid.Grønnsakene kokes knapt møre.

Saus :

8 dl kraft

4 ss smør

4 ss hvetemel

2 dl fløte

2-3 ss sitronsaft

1 ts sukker

Salt og pepper

dill

Gressløk

Persille

Rør sammen smør og mel,og visp blandingen inn i den varme kraften.tilsett fløte og la sausen trekke i 8-10 min. Smak til med salt,pepper,sitron og urter.

Rens og del høna i sreveringsstykker,hell den varme sausen over grønnsakene og høna 🙂 

xoxo Jacqueline 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg