1 stor høne
1 løk
1 liten kålrot
vann 1,5 ts salt
pepperkorn
1 laurbærblad
4 gulerøtter
2 persillerøtter
1 blomkålhode
1purre
12 sukkererter
Tillsalt,pepper,laugbærblad og vann,la høna trekke i 1,5-2 timer.Del grønnsakene i mindre biter,og la det koke med de siste 8-10 min.Blomkål,sukkererter,løk og purre trenger ikke så lang tid.Grønnsakene kokes knapt møre.
Saus :
8 dl kraft
4 ss smør
4 ss hvetemel
2 dl fløte
2-3 ss sitronsaft
1 ts sukker
Salt og pepper
dill
Gressløk
Persille
Rør sammen smør og mel,og visp blandingen inn i den varme kraften.tilsett fløte og la sausen trekke i 8-10 min. Smak til med salt,pepper,sitron og urter.
Rens og del høna i sreveringsstykker,hell den varme sausen over grønnsakene og høna 🙂
xoxo Jacqueline
2 kommentarer
Aldeles nYYYYdelig ! !
Edgar Huus Skjøngals: Ja deter det 🙂