Oppskrift :
1 kg karbonadedeig
1 Chorizo pølse
1 rød paprika
2 gulereøtter
3 løk
5 fedd hvitløk
50 g tomatpure
1 rød chilipepper på glass
1 ts kajenepepper
1 Ts kummin
3 laurbærblad
3 stjerneanis
salt
olje til steking
1ts merian
2 bokser tomate
2dl vann
Løk, hvitløk,paprika,gulerot og chrizo kuttes opp og freses sammen med stjerneanis og laurbærblad til løken er bløt. Stek kjøttet på sterk varme litt og litt av gangen,slik at det brunes og ikke kokes.
Kok opp tomat,tomatpure,chillien og vannet.Ha det oppi gryta med grønsakene og kjøttet,ha i krydder og la det koke under lokk.Jo lenger jo bedre blir det,smak til med salt.
Oppskrift på tortillas 12 stk
6,5 dl mais eller hvetemel
2,5 dl lunkent vann
2 ss olje
1 ts salt
Kna alt sammen til en smidig deig.del den opp i 12 boller,dekk til og la hvile i 15 min.Kjevl uy til de er ca 12 cm i diameter,jo tynner jo bedre.Stekes på tørr teflonpanne på middels varme.trykk de litt ned under steking for og ungå bobbler.Er litt stive når de er nystekte,men blir bløtere etter en liten stund .-)
Dette funker
xoxo Jacqueline