sjokoladeboller på g

Nå er det i full gang med å lage sjokoladeboller her, noe Cassandra hadde veldig lyst på.

Siden jeg er så snill så skal jeg også legge ut oppskriften her på bloggen 🙂

Smelt 500 gram med smør, når du har smeltet det heller du oppi 7 dl med melk, da vil du få perfekt varme på melken. Når du har gjort dette så putte du oppi gjæren, jeg brukte tørr gjær. Så tilsetter du 200 g sukker, 4 teskjeer med kardemomme, 2 teskjeer med vaniljesukker, 2 teskjeer med bakepulver og ca to tredjedeler av 1100 g hvetemel. Arbeid deigen sammen i maskinen, og tilsett gradvis av melet. Når dette er gjort skal du la deigen stå i 10-15 minutter. Når deigen har stått litt kan du tilsette sjokoladebitene og blande de inn i deigen.

Kna deigen godt sammen, og del den opp i like store deler som du vil at bollene skal ha på størrelsen. Når dette er gjort triller du de ut til fine boller. Sett bollene på et stekebrett og dekk de over med et kjøkkenhåkle slik at de får etterheving. Da skal de stå i 30 minutter, når de har stått i den tiden pensler du dem forsiktet med et sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnen ved 210 grader i ca 10-15 minutter.

Smakte godt gjorde de hvertfall!

Xoxo Jacqueline
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg