Jeg er ikke noen søt mons,men elsker alt som har med kirsebær å gjøre.Så dette var en inner tier selv for meg 🙂
Paibunn :
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann
Kna mel og smør sammen,tilsett vann og bland det godt.La stå kaldt i 30 min.
Trykk ut deigen og prikk den forsiktig i bunnen,jeg fyller den med tøttkede erter.Stekes på 200 grader i 10-12 min.
Eggekrem:
4 dl melk
1 vaniljestang
4 eggeplomme0,5 dl sukker
1 ss maizena
Skarap ut vanijefrøene ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene.Varm opp under omrørning til kremen begynner å tykkne,rør jevnt ellers kan kremen “sprekke”Tykknes til passe konsistens.
Fyll den avkjølte paibunnen med eggekrem.
Kirsebærkompott :
En boks kirsebær med saft.Plukk ut noen bær til pynt 🙂
2 ss sukker
1 stjerne anis
2 ts mazena
Kok alt sammen til tul en passe tykk kompott.Dekk eggekremen med kirsebærkompott.
Marengs :
4 eggehvitter
30 g sukker
160 g melis
Visp eggehvittene stive,tilsett sukker,der etter melis.Kjør sakte til konsistensen er glatt.Brukes med en gang,dekk toppen av paien med marengs.
Bren av toppen med en creme brulee bremnner og server 🙂
xoxo Jacqueline