Pai med kalv

I dag har jeg sittet på en barkrakk å laget middag,det funka de 🙂

Benet er jo slettes ikke noe bedre i dag da 🙁

Siden mye av dagen har gått med til og strikke å se på Jamie Oliver på tv så fikk jeg litt inspirasjon,kalv hadde jeg jo allerede tatt opp 🙂

Oppskrift på pai med kalv :

1 kg kalvekjøtt

Butterdeig 

3 ss hvetemel

2 ss olje

150 g bacon

2 løk

200 g sjampinjong

2 ss tomatpure

5 dl rødvin

5 dl kjøttbuljong

1 laurbærblad 

1 ts timian

salt og pepper 

1 egg

Skjær kjøttet i terninger å vend det i melet.Stek kjøttet til det er godt og brunt i flere vendinger,ta kjøttet ut av pannen.Brun baconet å ta det opp av pannen.ha opp kuttet løk og sopp i pannen,brun det å ta det opp av pannen.

Tilsett tomatpure i pannen,hell så rødvinen og buljong i pannen.La det kokke opp,hell det så i gryten med de andre ingrediensene og tilsett krydder. La det koke 1 times tid,eller til kjøttet er mørt og sausen er blank og tykk.

Kjevl ut butterdeig og kle innsiden av en ildfast form med det.Tøm kalvegryten oppi formen,pensl kanten av deigen med pisket egg. Kjevl ut et lokk i butterdeig som du ruter litt forsiktig og pensler med egg,legg det over og klem til i kantene.Settes ovnen på 180 grader i 30-40 min,til den er gyllen og fin. 

Serveres med potetmos 🙂

xoxo Jacqueline

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg