I dag har jeg sittet på en barkrakk å laget middag,det funka de 🙂
Benet er jo slettes ikke noe bedre i dag da 🙁
Siden mye av dagen har gått med til og strikke å se på Jamie Oliver på tv så fikk jeg litt inspirasjon,kalv hadde jeg jo allerede tatt opp 🙂
Oppskrift på pai med kalv :
1 kg kalvekjøtt
Butterdeig
3 ss hvetemel
2 ss olje
150 g bacon
2 løk
200 g sjampinjong
2 ss tomatpure
5 dl rødvin
5 dl kjøttbuljong
1 laurbærblad
1 ts timian
salt og pepper
1 egg
Skjær kjøttet i terninger å vend det i melet.Stek kjøttet til det er godt og brunt i flere vendinger,ta kjøttet ut av pannen.Brun baconet å ta det opp av pannen.ha opp kuttet løk og sopp i pannen,brun det å ta det opp av pannen.
Tilsett tomatpure i pannen,hell så rødvinen og buljong i pannen.La det kokke opp,hell det så i gryten med de andre ingrediensene og tilsett krydder. La det koke 1 times tid,eller til kjøttet er mørt og sausen er blank og tykk.
Kjevl ut butterdeig og kle innsiden av en ildfast form med det.Tøm kalvegryten oppi formen,pensl kanten av deigen med pisket egg. Kjevl ut et lokk i butterdeig som du ruter litt forsiktig og pensler med egg,legg det over og klem til i kantene.Settes ovnen på 180 grader i 30-40 min,til den er gyllen og fin.
Serveres med potetmos 🙂
xoxo Jacqueline





