Kjøttboller i selerisaus.

800 g kjøttdeig

1 hakket løk

1 hakket hvitløkfedd

1 hakket rød chili

2 egg

2 dl melk

2 dl brødkrumme 

1 ss potetmel

1 l kraft eller buljong

1 ts salt

1 ts pepper

Litt raspet muskatnøtt

Alt blandes godt sammen i kjøkkenmaskinen.Form små kjøttboller som stekes brune på alle kanter i middels varm panne.Has så over i en kasserolle og trekkes i 1 l kraft i 10 min.Ta så kjøttbollene ut av kasserollen,hell kraften over i et litermål så kan du bruke kjelen til og lage sausen i.

Saus :

75 g smør smeltes i en kjele,tilsett 3 ss mel og spe med kraften til du får en passe tykk saus,Kutt 3 stangselleri opp i fine biter å ha den oppi sausen,la det stå og trekke til sellerien blir mør.Smak til med salt,pepper og sitronsaft,ha så kjøttbollene tilbake i gryta.

Hakk till av bladene til stangsellerien og strø over ved servering 🙂

xoxo jacqueline

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg