Etter en titt i fryseren i går så fant jeg en ribbe etter jul det var på tide og få laget noe av.Jeg er ikke noe særlig glad i ribbe,gris i det hele og store egentlig.Syntes det ikke har noe god smak og er for fett.Har prøvd gjentatte ganger på å få gris til å smake noe annet en fet gris :-))))
Vel den oppskriften ga det litt piff i det minste 🙂
1,5 kg ribbe
2 ss sesamolje
4 fedd hvitløk finhakket
1,5 ss sambal oelek
1 ss hoisinsaus
2 ss sweet chilisaus
2 ss soyasaus helst mørk
1 lime
Kutt opp kjøttet i passe store stykker.Ha det i en kjele og dekk det med vann og la det koke i 5 min.Ta det opp og la det dryppe godt av.
Legg resten av ingrediensene i en Wok eller kjele.La det småkoke under lok i 45 min.Ta kjøttet opp og la det dryppe av.Spar på 0,5 l av væsken.Varm opp en stekepanne og brun kjøttet.
Tilsett ønsket mengde av væske og kok på middels varme til sausen er glassert
Rasp skallet av en lime over,saften av halve limen presses over. Pint med lime på toppen og server med ris 🙂
xoxo Jacqueline