Asparges tid.

Fikk så lyst på noe godt her om dagen da ble det Asparges,røkelaks,eggerøre og Hollandaisesaus.

oppskrift på Hollandaisesaus :

2 dl vann

2 ss hvitvinseddik

1 hakket sjalottløk

0,5 ts salt

0,5 ts hvit pepper

200 g  klart smeltet smør

2 eggeplommer

1-2 laurbærblad 

1 ss sitronsaft

Ha vann,laurbærblad,løk eddik ,salt og pepper i en liten kjele,kok inn til det halve.

Ha eggeplommene i en bolle og pisk dem sammen.Spe med vesken og pisk godt hele tiden.Sett bollen i vannbad og pisk kraftig til det blir luftig og tykt,som eggedosis.Piskingen bidrar til og få inn luft,samtidig som varmen får den til og tykne. Viktig at det ikke blir for varmt.

Smak til med salt pepper og sitronsaft:-)

xoxo Jacqueline

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg