Fiskegrateng og sandefjordsmør

 

 

:oppskrift

2,5 dl melk

1 dl hvetemel

50 g smør

salt og pepper

0,5 ts revet muskatnøtt

3 egg

100 g revet ost

 400 g fisk Jeg bruker litt klippfisk

Grønsaker etter ønske

Pisk melk og mel sammen i en gryte,kok det opp og tilsett smøret litt etter litt under stadig visping.Krydre med muskat,salt og pepper.Rør inn eggeplommene en etter en,tilsett så fisk,ost, og grønnsaker.

Stivpisk eggehviten og skjær den inn.Hell det i en godt smurt form,den må være så stor at det kan heve seg.Stekes på på 175 grader i ca 40 min.

Oppskrift på Sandefjordsmør :

0,5 dl fløte

200 g smør i terninger

1 sitron

salt og pepper 

hakket persille

Kok på fløten og la den koke inn til den blir tykk.Slå ned varmen,pisk inn smøret litt og litt av gangen.Smak til med sitronsaft,salt ,pepper og ha i kruspersillen 🙂

xoxo jacqueline

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg