:oppskrift
2,5 dl melk
1 dl hvetemel
50 g smør
salt og pepper
0,5 ts revet muskatnøtt
3 egg
100 g revet ost
400 g fisk Jeg bruker litt klippfisk
Grønsaker etter ønske
Pisk melk og mel sammen i en gryte,kok det opp og tilsett smøret litt etter litt under stadig visping.Krydre med muskat,salt og pepper.Rør inn eggeplommene en etter en,tilsett så fisk,ost, og grønnsaker.
Stivpisk eggehviten og skjær den inn.Hell det i en godt smurt form,den må være så stor at det kan heve seg.Stekes på på 175 grader i ca 40 min.
Oppskrift på Sandefjordsmør :
0,5 dl fløte
200 g smør i terninger
1 sitron
salt og pepper
hakket persille
Kok på fløten og la den koke inn til den blir tykk.Slå ned varmen,pisk inn smøret litt og litt av gangen.Smak til med sitronsaft,salt ,pepper og ha i kruspersillen 🙂
xoxo jacqueline