Paella er en rett som egner seg godt på grillen,sommermat 🙂
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 1 pose grønne erter
- 1 chili
- 1 løk
- 2-3 hvitløkfedd
- kruspersille
- 1 sitron
- 1 laurbærblad
- 3 dl ris
- 5 dl kraft
- salt og pepper
- 0,5 ts safran
- 1-2 dl olivenolje
- 1 nett blåskjell og andreskjell hvis du får tak i.
- Ca 250 g rensede reker,noe urensede til pynt.
- 2 calamares kuttet i stykker og rutet.
- 1 stykke stenbit kuttet i passe store biter.
- Kreps hvis du får tak i er nydelig
Rens og kutt opp grønsakene og det andre tilbehøret på forhånd så alt er klart til du starter opp grillen. Varm olje i en dyp panne som du setter på grillen.Tilsett paprika og løkringene,la det surre noen minutter før du har i safranen.Ha i finhakket hvitløk saften av 0,5 sitron og laurbærblad.Bland i risen salt og pepper,la det surre et minutt.Ha i kraften,deler av den kan byttes ut med hvitvin.Lukk igjen grille å la det surre på svak varme i 20-25 minutter,rør om av og til. Ha så oppi ertene,fisken og skjellene.La det stå under lokk til skjellene har åpnet seg.Ha så i rekene og hakket kruspersille,smak til med salt og pepper.
Kutt sitronbåter og legg på toppen.Serveres med godt brød,smør og noe godt i glasset 🙂
xoxo Jacqueline