Paella på grillen

Paella er en rett som egner seg godt på grillen,sommermat 🙂

  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 pose grønne erter 
  • 1 chili
  • 1 løk
  • 2-3 hvitløkfedd
  • kruspersille
  • 1 sitron
  • 1 laurbærblad
  • 3 dl ris
  • 5 dl kraft
  • salt og pepper 
  • 0,5 ts safran
  • 1-2 dl olivenolje
  • 1 nett blåskjell og andreskjell hvis du får tak i.
  • Ca 250 g rensede reker,noe urensede til pynt.
  • 2 calamares kuttet i stykker og rutet.
  • 1 stykke stenbit kuttet i passe store biter.
  • Kreps hvis du får tak i er nydelig  

Rens og kutt opp grønsakene og det andre tilbehøret på forhånd så alt er klart til du starter opp grillen. Varm olje i en dyp panne som du setter på grillen.Tilsett paprika og løkringene,la det surre noen minutter før du har i safranen.Ha i finhakket hvitløk saften av 0,5 sitron og laurbærblad.Bland i risen salt og pepper,la det surre et minutt.Ha i kraften,deler av den kan byttes ut med hvitvin.Lukk igjen grille å la det surre på svak varme i 20-25 minutter,rør om av og til. Ha så oppi ertene,fisken og skjellene.La det stå under lokk til skjellene har åpnet seg.Ha så i rekene og hakket kruspersille,smak til med salt og pepper.

Kutt sitronbåter og legg på toppen.Serveres med godt brød,smør og noe godt i glasset 🙂

xoxo Jacqueline

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg