God Lørdags mat,og raskt og enkelt og lage 🙂
Oppskrift :
- 1 kg blåskjell
- 1 hakket sjalottløk
- 1 hakket hvitløk fedd
- 1 liten fennikel kuttet opp
- 1 stor gulerot kuttet opp
- 1 chili hakket
- 0,5 purreløk kuttet opp
- 2,5 dl hvitvin
- 2 dl fløte
- krutonger
- Salt og pepper
Vask og rens blåskjellene.Varm litt olivenolje i en stor kjele,ha i grønsakene og la de surre litt. Ha så oppi hvitvin og blåskjell,legg på lokk.Rist litt i kjelen av og til,plukk ut skjellene etter hvert som de åpner seg.De som ikke åpner seg kastes.Tilsett fløten i sammen med grønnsakene og kraften,la det koke litt inn og smak til med salt og pepper. Fordel skjellene i dype tallerkener, og ha suppen over.Jeg strør over litt krutonger på toppen like før servering 🙂
xoxo Jacqueline
0 kommentarer