Flatbrød til jul :-)

Ja i dag lager mor flatbrød til jul,det må til 🙂 Det er ikke vanskelig å lage selv å blir veldig gode 🙂

Oppskrift :

  • 7 dl vann
  • 1 kg grovbakst mel
  • 1-2 ts salt etter ønske jeg er glad i salt.
  • byggmel til utbaking

Bland salt og mel,kok opp vannet å hell det over.Når deigen er litt avkjølt eltes den sammen,den skal være fast.Dekk deigen med plast,legg den i kjøleskapet til den er helt kald.Kan fint ligge til neste dag.

Del deigen i passe store emner,trykkes flate.Ha godt med mel på bordet og kjevl ut tynne leiver.Jeg tar en og en etter hvert som jeg slenger de på takka.Flytt leiven over på takka eller i tørr panne med den siden som var opp skal net på takka,Børst av overflødig mel.Stek til overflaten begynner å bli tørr,snu og stek til den har brune flekker.

Leivene behøver ikke stekes ferdig på takka,de kan legges i stekeovnen og etterstekes/tørkes på 100 grader med åpen dør.

Lagres tørt.

xoxo Jacqueline

4 kommentarer

Siste innlegg