Mor fikk gave av sønn,riktig så fornøyd med god lokt og glass med riktig alder på også :-))))) Han kan det med å smiske med mor før jul ja,vil nok sikre seg fin gave han ja :-))))
Julemiddag ble det servert,alle ble gode og mette tror jeg.
Til dessert ble det servert eplekake med oppskrift fra FJØLA,med hjemmelaget vaniljeis.
Her er Christers oppskrift fra FJØLA <3
Her får du oppskriften på Idas eplekake fra Fjøla, som vist i programmet Idas fristelser som ble sendt på TV3 play.
- Pisk smør, sukker og vaniljefrø hvitt.
- Ha i egg, et om gangen.
- Ha så i mel og bakepulver og bland godt.
- Skrell eplene og skjær i båter.
- Smør former med smør og sukker. Fyll i ca. 100 gram smete pr. form.
- Dekk med eplebåter og strø et tynt lag smør og sukker oppå.
- Stek på 160-170 grader i ca. 15 minutter. Kaken bør være gylden før du åpner ovnen.
Karamellsaus
- Smelt sukkeret på lav varme. Karamellen skal være lys.
- Rør så inn smør før du har i fløte. Det kan være lurt å koke opp fløten før den has i karamellen, da temperaturforskjellen kan medføre meget varm damp.
- Kok til sukkeret er løst opp og sil.
Rømmekrem
- Ved servering av kaken rett fra ovnen, ha på karamellsaus før servering. Husk at det er greit å etterfylle med karamell.
- Ved oppvarming av kake, varm opp i ovn med karamellsaus under lokk.
- Server kakeformen på en fjøl, med en god skje rømme ved siden av.
Ingredienser
Lag denne oppskriften for
200 gram smør
200 gram sukker
200 gram mel
1,5 ts bakepulver
2 egg
Frø av en halv vaniljestang
2 syrlige epler – (Granny smith eller annet syrlig eple)
Karamellsaus:
100 gram sukker
1 dl kremfløte
2,5 ss meierismør
1 klype maldonsalt
Rømmekrem:
½ boks seterrømme
1 ss sukker
Frø av en halv vaniljestang
Ta denne oppskriften med deg
Adrian liker ikke eplekake,men forsynte seg to ganger han :-)))) Karamellen på toppen gjorde susen den 🙂
xoxo Jacqueline
Mums så go den där pajen såg ut 😀
Oslofru: Den var bare helt nydelig 🙂