En stor klype safrantråder
6 ss olivenolje
1 hakket løk
2 fedd hvitløk fin hakket
2 røde paprika grovhakket
1,5 ss frisk timian
2 laurbærblader
800 g hakkede tomater
1 ts paprikapulver
2,5 dl fiskekraft
150 g skåldede mandler,finmalt
salt
pepper
Skrell 1 kg reker
400 g torsk
400 g laks
Ha 4 ss varmt vann over safrantrådene,la det trekke.
Varm oljen i en gryte,skru ned varmen og tilsett løken.Stek til den er gyllen,ca 10 min.Røe inn hvitløk,timian,laurbærblad og paprika,fortsett å steke til paprikaen er myk.Tilsett paprikapulverog tomat,fortsett å surre under om røring i 5 min.
Rør inn fiskekraften,safranvann og de malte mandlene. Kok opp og la det trekke under omrøring i 5-10 min,til sausen har kokt inn og tyknet.Ha i fisken å la den trekke non min,rekene has i like før servering.Serveres med brød til å suge opp krafren med 🙂
xoxo Jacqueline
ser godt ut!
Silje Moen: takk for det 🙂