Mors fikegryte

En stor klype safrantråder

6 ss olivenolje

1 hakket løk

2 fedd hvitløk fin hakket

2 røde paprika grovhakket

1,5 ss frisk timian

2 laurbærblader

800 g hakkede tomater

1 ts paprikapulver

2,5 dl fiskekraft

150 g skåldede mandler,finmalt

salt

pepper

Skrell 1 kg reker

400 g torsk

400 g laks

Ha 4 ss varmt vann over safrantrådene,la det trekke.

Varm oljen i en gryte,skru ned varmen og tilsett løken.Stek til den er gyllen,ca 10 min.Røe inn hvitløk,timian,laurbærblad og paprika,fortsett å steke til paprikaen er myk.Tilsett paprikapulverog tomat,fortsett å surre under om røring i 5 min.

Rør inn fiskekraften,safranvann og de malte mandlene. Kok opp og la det trekke under omrøring i 5-10 min,til sausen har kokt inn og tyknet.Ha i fisken å la den trekke non min,rekene has i like før servering.Serveres med brød til å suge opp krafren med 🙂

xoxo Jacqueline

 

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg