Grissini/brødpinner og Aioli

Da har mor laget Aioli til morgendagens tapas,det er ikke noe vanskelig å lage selv.Den blir kjempe god jentene her kan spise den med skje 🙂

Oppskrift på Aioli :

  • 1 dl oliven olje
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 eggeplommer
  • 2 dl solsikkeolje
  • 1 knivsodd kayennepepper
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss dijonsenep
  • salt og papper

Press hvitløken,ha i eggeplommene og pisk godt.Ha i en dråpe solsikkeolje å pisk godt inn,fortsett med litt og litt olje.Fortsett å piske inn oljen,smak til med,salt,pepper,sitronsaft,dijonsenep og kajennepepper.

Da er også Grissini/brødpinnene i boks til i morgen også.Passer fint inn på et tapas bord,og holder seg lenge i boks 🙂

Oppskrift på Grissini :

  • 4,5 dl vann
  • 500 g hvetemel
  • 2 ss salt
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 pakke gjær
  • 0,5 ts grovt pepper
  • olje til pensling og flaksalt til pynt

Bland alle ingrediensene,men hold i gjen 1 dl vann,pepper og olje til senere.Elt deigen godt med kjøkkenmaskin,start med lav hastighet og øk etter hvert.Når deigen nesten er ferdig tilsett resten av vannet litt og litt.Deigen skal være smidig å ha en balnk overflate.Tilsett olje og pepper å bland det inn på sakte fart.

Dekk bollen med plast å la deigen heve i ca 1 time.

Ta deigen ut på et melet bakebord og lag tynne strimler.Legg de på en plate med bakepapir på.Det er viktig at de ikke blir for tynne eller for tykke.

Pensle med olje å strø med flaksalt,la heve i 10 min.

Stekes på 220 grader midt i ovnen i 10-15 min.Tilde er gyllenbrune,avkjøles på rist.

Da er det bare å kose seg 🙂

xoxo Jacqueline

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg