Bacalao med dressing av kapers og persille servert med sautert sopp med hvitløk

Oppskrift:

  • 4 stykker klippfisk
  • 3 jevnstore poteter
  • 2 laurbærblad
  • olje til frityrsteking
  • 2 dl hvitvin

Dressing :

  • 1 ss kapers
  • 1 chili i eddiklake
  • 2 ss hakket rødløk
  • 3 ss finhakket persille
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ts bringebæreddik
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • en stor klype sukker

Sautert  sopp :

  • 400 g blandet sopp
  • 60 g smør
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ts rødvinseddik
  • 2 ss brandy
  • 2 ts oregano
  • 2 ss hakket persille
  • Trøffelolje til drypping (kan sløyfes,men det gir en god smak)

La fisken vannes ut i kaldt vann i kjøleskap i minst 24 timer.Skift vann flere ganger.

Start med å vaske poteterne å skjær dem opp i ca 1,5 cm tykke skiver ca 1 time før maten skal serveres.Kok opp vann og la potetene koke i ca 10 min,eller til de begynner å bli møre.La dem renne av seg å tørk dem med tørkepapir.Sett dem til side så de får tørke helt

Ta fiskestykkene opp av vannet og fin skjær stykkene om nødvendig.Fyll opp en stor stekepanne halft mad vann,ha i vin og laurbærblad og kok opp.Skru ned varmen slik at det småkoker,ha i fiskestykkene og la dem koke i 30-35 min.Eller til de er godt møre uten at de faller fra hverandre.

Jeg bruker frityrgryte,så jeg varmer opp den mens jeg lager dressingen og kutter opp det som skal til soppen.

Skyld godt av kapersene å la de renne godt av seg. Fin hakk dem og ha dem i en bolle smmen med resten av ingrediensene til dressingen og bland godt.

Skjær soppen i skiver.Ha smør og olje i en stekepanne på middels varme.Når smøret har smeltet tilsettes den finhakkede hvitløken og stekes under omrørning i 3 min.Til den er gyllen,men pass på at den ikke brenner seg.Tilsett sopp og en klype salt å stek i ca 4 min,til de begynner å mykne.Skru opp varmen å tilsett rødvinseddiken,brandy og oregano.Stek videre til det meste av væsken er dampet bort.Smak til med salt,nykvernet pepper og rør inn persillen.

Samtidig som du steker soppen friteres potetene til de er gyllene. Leg de over på et tørkepapir så de får trekke av seg litt olje.

Ta fiskestykkene opp med en hullsleiv å legg de på tørkepapir så de får renne av seg.

Legg varme potetskiver på tallerken,topp med fiskestykkene. Fordel dressingen og soppen,ha noen dråper med trøffelolje på soppen. Dette ble fordelt på to tallerkener.

Så da er det bare å koseseg med et glass vin til 🙂

xoxo Jacqueline

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg