Noe hot og med mye smak er mor glad i,skal kjenne det varmer litt i kroppen ja 🙂 Man kan jo kutte litt ned på krydderet men jeg mener den må være slik.
Oppskeift :
- 2 ss olje
- 2 løk hakket
- 2 fedd hvitløk pressede
- 1-2 hakket rød chili. Vil du ikke ha den for sterk holder det med 1
- 1 ss revet ingefær
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts malt spisskumin
- 1 ss malt koriander
- 0,5-1 ts chilipulver
- 1 kg lam eller oksekjøtt i små terninger
- 1 ts salt
- 1 boks a 400 g hakkede tomater
- 2,5 dl kokosmelk
- hakket frisk koriander
Varm oljen i en stor kjele og stek løken myk på middels varme under omrøring.Tilsett hvitløk,chili,ingefær,gurkemeie,,spisskumin,koriander ogchilipulver og rør til det er gjenomvarmet.
Ha i kjøttet og stek det under omrøring på sterk varme til det er godt dekket med krydderblandingen og brunet over det hele.Rør inn salt og de hakkede tomatene og la det småkoke under lokk 1-1,5 time,eller til kjøttet er mørt.
Hell i kokosmelken og rør rundt.La det småkoke under lokk i 5 min eller til sausen har tyknet litt. Ha litt hakket koriander i gryten og strø litt over til pynt før servering
Cashewnøtter kan strøs over før servering,hvis men liker nøtter 🙂
xoxo Jacqueline
Åh, det såg kjempegodt ut 🙂
Ønsker deg en riktig fin dag <3
Anette: Takk det samme til deg kjære du 🙂