Bombay-karri

Noe hot og med mye smak er mor glad i,skal kjenne det varmer litt i kroppen ja 🙂 Man kan jo kutte litt ned på krydderet men jeg mener den må være slik.

Oppskeift :

  • 2 ss olje
  • 2 løk hakket
  • 2 fedd hvitløk pressede
  • 1-2 hakket rød chili. Vil du ikke ha den for sterk holder det med 1
  • 1 ss revet ingefær
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts malt spisskumin
  • 1 ss malt koriander
  • 0,5-1 ts chilipulver
  • 1 kg lam eller oksekjøtt i små terninger
  • 1 ts salt
  • 1 boks a 400 g hakkede tomater
  • 2,5 dl kokosmelk
  • hakket frisk koriander

Varm oljen i en stor kjele og stek løken myk på middels varme under omrøring.Tilsett hvitløk,chili,ingefær,gurkemeie,,spisskumin,koriander ogchilipulver og rør til det er gjenomvarmet.

Ha i kjøttet og stek det under omrøring på sterk varme til det er godt dekket med krydderblandingen og brunet over det hele.Rør inn salt og de hakkede tomatene og la det småkoke under lokk 1-1,5 time,eller til kjøttet er mørt.

Hell i kokosmelken og rør rundt.La det småkoke under lokk i 5 min eller til sausen har tyknet litt. Ha litt hakket koriander i gryten og strø litt over til pynt før servering

Cashewnøtter kan strøs over før servering,hvis men liker nøtter 🙂

xoxo Jacqueline

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg