På bestilling fra Julian ble det mors kjøttkaker til middag i dag 🙂
oppskrift til en stor posjon,kan halveres eller så er det fint å putte i fryseren 🙂
- 1 stor hakket løk
- 400 g kjøttdeig
- 800 g kjøttdeig av svin
- 400 g farse
- 1,5 ts salt
- 2 ts pepper
- 0,5 raspet muskatnøtt
- 2 egg
- 2 dl brødkrumme
- 2 dl melk
- 2 ss potetmel
Her bruker jeg kjøkkenmaskinen og blander alt godt sammen. Vet hendene godt og form kjøttkakene,slek en fin brun skorpe på begge sider.Ha så kjøttkakene over i en kjele etter hvert som du sterker.Ha så på vann til du dekker kjøttkakene,kok opp og la det så stå og terekke i 30-40 min.
Saus :
- 150 g smør
- kokekraften fra kjøttkakene
- 4 ss mel
- 2 ss ekte kinesisk mørk soyasaus
- 4 skiver brunost
- Salt og pepper
- sitronsaft
Smelt smøret og brun melet sammen med det.Spe så med kraften til du har en passe tykk saus,la småkoke i 15 min.Ha i brunost og soyasaus,la det koke titt.Smak så til med salt pepper og sitronsaft.
Ha så kjøttkakene opp i sausen og la det få trekke i 10 min .
Servert med potet,kålstuing og tyttebærsyltetøy med chili 🙂
xoxo Jacqueline
Åh, det såg kjempegodt ut 🙂
Ønsker deg en riktig fin kveld <3
Anette: En fin kveld til deg også 🙂
Kjøttkaker er jo bare så godt! Selvfølgelig er alle mødres de beste eller i mitt tilfelle er nok bestemor eller T sine de beste jeg kan få 😀 <3