Kjøttkaker

På bestilling fra Julian ble det mors kjøttkaker til middag i dag 🙂

oppskrift til en stor posjon,kan halveres eller så er det fint å putte i fryseren 🙂

  • 1 stor hakket løk
  • 400 g kjøttdeig
  • 800 g kjøttdeig av svin
  • 400 g farse
  • 1,5 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 0,5 raspet muskatnøtt
  • 2 egg
  • 2 dl brødkrumme
  • 2 dl melk
  • 2 ss potetmel

Her bruker jeg kjøkkenmaskinen og blander alt godt sammen. Vet hendene godt og form kjøttkakene,slek en fin brun skorpe på begge sider.Ha så kjøttkakene over i en kjele etter hvert som du sterker.Ha så på vann til du dekker kjøttkakene,kok opp og la det så stå og terekke i 30-40 min.

Saus :

  • 150 g smør
  • kokekraften fra kjøttkakene
  • 4 ss mel
  • 2 ss ekte kinesisk mørk soyasaus
  • 4 skiver brunost
  • Salt og pepper
  • sitronsaft

Smelt smøret og brun melet sammen med det.Spe så med kraften til du har en passe tykk saus,la småkoke i 15 min.Ha i brunost og soyasaus,la det koke titt.Smak så til med salt pepper og sitronsaft.

Ha så kjøttkakene opp i sausen og la det få trekke i 10 min .

Servert med potet,kålstuing og tyttebærsyltetøy med chili 🙂

xoxo Jacqueline

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg