Mor hadde sin eldste sønn på besøk i helge så da måtte hun jo diske opp meg noe godt 🙂
Oppskrift på hummersuppe :
- 2 kokte hummer
- 2 gulerøtter
- 1 løk
- 1 liten fennikel
- 1 hvitløkfedd
- 2 ss tomatpure
- 2 dl hvitvin
- 7 dl fiskekraft
- 3 dl fløte
- salt
- 2 stilker timian
- 6 helepepperkorn
- 0,5 ts kayennepepper
Ta kjøttet ut av hummeren,knekk skallet på klørne med en nøtteknekker.Fjærn den sorte tarmen,legg kjøttet til side.
Knus skallet og legg det i en kjele.Tilsett løk,gulerøtter,fenikel,hvitløk,timian ,pepper,kayennepeper og tomatpure.La det frese i 2-3 min under omrøring.
Tilsettvin og fiskekraft og la det koke i 30 min.
Sil kraften og tilsett fløte.Kok suppen til den er passe og smak den til.Fordel kjøttet i tallerkener og ha suppen over.
xoxo Jacqueline
6 kommentarer
Det så sykt godt ut 🙂
Katarina Hansen: Ja den var god også,så verd et forsøk denne 🙂
Dette aå helt nydelig ut 🙂
lisarorvik: Tusen takk 🙂
Oi, ikke nok med det at hummer er så eksklusivt. Men dette ser jo virkelig ut som det er tatt fra Oslos beste restaurant! Du er så flink 😀 Ikke rart jeg har investert i en ny kokebok der jeg skriver ned kun dine oppskrifter og ja, kaller den til og med for Jacqueline’s vidunder mat <3 Ønsker deg en fin dag!
Filippa & Safir: Oi oi det må jeg virkelig ta som et komplimang og bare takke og bukke for å ha mitt navn på din kokebok 🙂