Når jeg laget middag i dag som var lutefisk så fikk jeg så lyst til å bake en kake til kafen. Nøtter hadde jeg så da var set bare å slenge sammen en nøttebunn for det er veldig fort gjort.
150 g hasselnøtter eller mandler
150 g melis
4 eggehviter
Mal nøttene og bland med melisen.Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn.Stek i smurt form (22-24 cm) på 160 grader i 30-35 min.Avkjøl i formen.
Karamellsausen er også rask å lage selv og så blir den så mye bedre.
100 g sukker
1 dl kremfløte
2,5 ss meierismør
1 klype maldonsalt
Smelt sukkert på lav varme.Karamellen skal være lys.Rør inn smøret før du har i fløten.Det er lurt å varme opp fløten før den has i karamellen.Kok til sukkeret er løst opp og sil om nødvendig hvis du har fått klumper.
Sett karamellsausen til avkjøling.
Ta den avkjølte nøttebunnen ut av formen.Fordel halvparten av karamellsausen rett på bunnen. Pisk krem med sltt sukker og vanilijesukker og ha på.Så mere karamellsaus på toppen.Pynt med sjokolade ol om du ønsker 🙂
Rask grei og god kake til kafen 🙂
xoxo Jacqueline
Nam, den så sykt god ut.
Ha en fin kveld <3
Linda Taylor: Ja det var den 🙂 Enkel å lage,prøv 🙂
Yummy! Ny oppskrift til kokkeboken din eller min, men som er tilegnet deg 🙂
Blir så glad når du deler og denne så himmelsk ut! Ønsker deg en fin kveld, Jacquline 😀
Filippa & Safir: Den var god og lett å lage 🙂
En fin kveld til deg også 🙂
Du er utrolig FLINK 🙂 Elsker karamell 🙂 ser utrolig godt ut!!
http://hevhodet.blogg.no/: Jeg er også karamell elsker så denne er mitt i blinken 🙂