Ja da har mor koset seg og laget prøvekake,morro å prøve noe nytt.
Her har jeg laget en liten form med sjokoladekake,halvert denne oppskriften.
125 g smør
1 dl vann
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ts bakepulver
Smelt smøret i en kjele. Tilsett vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen og pisk inn 4 eggeplommer med elektrisk mikser. Ha så i sukker, mel og bakepulver. Rør deigen glatt og klumpfri. Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum. Vend dette i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret.
Sjokoladekrem:
2 egg
1 dl kremfløte
135 g sukker
50 g kokesjokolade
125 g smør
1 ts vaniljesukker
Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring. Ta kjelen av platen og rør i oppdelt kokesjokolade slik at sjokoladen smelter. Ha så i smør og vaniljesukker. Rør til smøret har smeltet og blandingen er glatt og klumpfri. Sett kjelen med kremen i kjøleskapet i minst 2 timer (se tips). Pisk den så opp med elektrisk mikser til den blir luftig og lysere i fargen.
Del kaka så i to og ha sjokoladekrem inni og på utsiden. Sett den så i kjøleskap mens du lager fondant.
200 g marshmallow
2 ss vann
2 ss flott matfett
300 g melis.
Ha vann og marshmallow i en bolle og sett i mikrobølgeovnen på full styrke tiul marshmallowsen smelter eller eser kraftig opp.
Rør inn at fett og ha i melisen,litt etter litt. Kna melisen inn med hendene.
oppbevares i romtemperatur innpakket i plast.
Del fondanten opp i ønsket antall farger og bland inn konditorfarge.
Rull ut i tynne pølser og tvinn sammen. Lag en ball og kjevl ut et lokk.
Legg lokket på kaken og form det til .
Litt kreativ i dag 🙂
Den smakte faktisk godt også 🙂
xoxo Jacqueline
ååh nam den så god ut:D
evelin: Tusen takk for det 🙂