Wienerbrød

Mor prøvde seg på noe nytt i dag som hun ikke trodd hun skulle få til, men det ble ikke så verst. Når far som ikke er noen kakemons  tar tre stykker så var de bra, ungdommene i huset forsynte seg også flere ganger. Og den nydelige lukten som spredde seg i huset når de ble stekt var bare helt himmelsk 🙂

Oppskrift på eggekrem :

  • 4 dl melk
  • 3 ss sukker
  • 3 ss smør
  • 3 ss potetmel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 egg

Bland alt sammen i en gryte og gis et raskt oppkok mens du  hele tiden rører i massen. Sett til avkjøling.

Oppskrift på deig :

  • 1 l hvetemel
  • 1 ts kardemumme
  • 50 g gjær
  • 4 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 1 egg
  • 300 g  smør

Sikt mel og kardemumme,ha i gjæren. Pisk sammen egg,sukker og melk og ha det i melet. Rør deigen fort sammen og kjevl den ut til et stykke på 30×30 cm. Smøret legges i skiver på 2/3 av leiven. Den usmurte delen brettes over først, så brettes den i tre den andre veien også og kjevles ut tre ganger. Hver gang brettes den i tre hver vei.

Den ferdige deigen kjevles ut til et emne på 40 x 100 cm. Eggekremen smøres langs den ene langsiden, den andre langsiden pensles med eggehvite og  mellom pensles det med smeltet smør. Deigen rulles samen og skjæres i 2 cm tykke skiver. Legges på bakepapir med snitt flaten ned.

Settes til heving, gjerne i 2-3 timer eller settes kaldt natten over.


Stekes i 10-12 min i ovnen på 225 grader. Når Wienerbrødene er helt kalde has melis glasur på.

Glasur :

  • 5 dl melis
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss vann
  • noen dråper rom essens

Da er det bare å sette på kaffen og kose seg 🙂

xoxo Jacqueline

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg