Mor prøvde seg på noe nytt i dag som hun ikke trodd hun skulle få til, men det ble ikke så verst. Når far som ikke er noen kakemons tar tre stykker så var de bra, ungdommene i huset forsynte seg også flere ganger. Og den nydelige lukten som spredde seg i huset når de ble stekt var bare helt himmelsk 🙂
Oppskrift på eggekrem :
- 4 dl melk
- 3 ss sukker
- 3 ss smør
- 3 ss potetmel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 egg
Bland alt sammen i en gryte og gis et raskt oppkok mens du hele tiden rører i massen. Sett til avkjøling.
Oppskrift på deig :
- 1 l hvetemel
- 1 ts kardemumme
- 50 g gjær
- 4 dl melk
- 1 dl sukker
- 1 egg
- 300 g smør
Sikt mel og kardemumme,ha i gjæren. Pisk sammen egg,sukker og melk og ha det i melet. Rør deigen fort sammen og kjevl den ut til et stykke på 30×30 cm. Smøret legges i skiver på 2/3 av leiven. Den usmurte delen brettes over først, så brettes den i tre den andre veien også og kjevles ut tre ganger. Hver gang brettes den i tre hver vei.
Den ferdige deigen kjevles ut til et emne på 40 x 100 cm. Eggekremen smøres langs den ene langsiden, den andre langsiden pensles med eggehvite og mellom pensles det med smeltet smør. Deigen rulles samen og skjæres i 2 cm tykke skiver. Legges på bakepapir med snitt flaten ned.
Settes til heving, gjerne i 2-3 timer eller settes kaldt natten over.
Stekes i 10-12 min i ovnen på 225 grader. Når Wienerbrødene er helt kalde has melis glasur på.
Glasur :
- 5 dl melis
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss vann
- noen dråper rom essens
Da er det bare å sette på kaffen og kose seg 🙂
xoxo Jacqueline
Åh det er jo så godt! Kjempe fin oppskrift:D
Emilie Andrea: ja det er nydelig, blir ikke gamle de 🙂