Créme Brulee

Mor har kommet tilbake til sitt normale jeg og er tilbake på kjøkkenet etter litt pause og restespising. Så da ble det Creme Brulee til kaffen i dag 🙂 Det er ikke vanskelig å lage og så er det kjempe godt 🙂

 

oppskrift til 6 porsjoner
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl melk
  • 75 g sukker
  • 4 stk eggeplomme
  • ca. 75 g sukker til karamell på toppen

 

  1. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestang og frøene.
  2. Avkjøl melkeblandingen.
  3. Pisk sammen eggeplommene, tilsett melkeblandingen mens du rører godt.
  4. Sil blandingen og hell det over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i vann opp til ca 1/3 av formene. 
  5. Stek i ovn på nederste rille på 150 °C, ca. 30-40 minutter. Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den. Avkjøl litt og dryss over et tynt lag med brunt sukker (vanlig sukker kan også brukes).

Jeg  bruker  brenner, men du kan også sette den under grillelementet i 2-3 min mens du passer på til sukkeret blir karamellisert.

Da er det bare å sette seg ned å nyte sammen med en god kopp Colombiansk kaffe <3

xoxo Jacqueline

6 kommentarer

Siste innlegg